Kolem Star Wars franšízy se toho děje opravdu hodně. A podle mého skromného názoru to není nic, co by si Disney, jakožto vlastník Lucas Filmu a celé značky, mohl připsat k dobru. Spíše naopak. Koukněte například na konspirační článek ohledně J. J. Abramse, jenž možná neměl nad filmem Rise of the Skywalker úplnou kontrolu.

Teď se před námi otevírá zbrusu nový příběh. Scénář k IX. filmu zpracovali J. J a Abrams a Chris Terrio. Původně tato role měla být přisouzena Colinu Trevorrowi. Ten scénář zpracoval, ale v Disney s ním zřejmě nebyli spokojeni. Před několika dny vystoupil s uniklým scénářem Robert Meyer Burnett na svém youtubovém kanálu THE BURNETTWORK. Epizoda měla nést jméno Star Wars: Duel of the Fates a Burnett ji na ploše více jak čtyřech hodin detailně rozebírá.

O několik dní později na Redditu unikly koncept arty k této epizodě. Ty se velmi shodovaly s již zmíněným scénářem. Samozřejmě, mohlo se jednat o náhodu, nebo je nějaký fanoušek mohl vytvořit podle scénáře. Málokdo však očekával, že tento únik bude potvrzen samotným scénáristou na jeho Twitteru.

"Ano, je to z Duel of the Fates, ale nikdy jsem nezabil R2. Pouze schytal zbloudilou střelu. To se může stát každému," napsal na sociální síti.

Na prvním obrázku vidíme Rey, která drží oboustranný světelný meč. Kombinaci Lukova meče a její hole. Zřejmě se nachází na Star Destroyeru. V této verzi měl První řád okupovat Coruscant a zde vidíme, jak se na jeho půdě vypořádávají se zrádci.

 

Luke jako duch trénuje Rey v používání síly. Podle scénáře se současně snaží Rena odradit od temné strany síly a přesvědčit ho, aby se vrátil k matce Leie. Dále návrh planety Bonadan, kde Poe žil se svým dědou.

Poe a Rey pilotují Razer Sail přes vody Bonadanu, stíháni Rytíři z Renu v lodi Knife-9. Neznámý mimozemský druh je 7000 let starý sithský mistr, který Kyla vyučuje.

Kylo bojuje s Darthem Vaderem v jeskyni podobně jako Luke v Epizodě V. Na rozdíl od něj Kylo prohraje. Pohled na Coruscant okupovaný Prvním řádem.

Rose, Finn, 3PO a R2 se snaží aktivovat vysílač na Coruscantu a poslat Leinu zprávu o pomoc proti Prvnímu řádu napříč celou galaxií. R2 a 3PO se toulají ulicemi Coruscantu.

 

Finn sjednocuje občany dolních vrstev Coruscantu a řídí odboj proti Prvnímu řádu. Rey v kontaktním boji čelí Rancornovi na planetě Mortisu.

Občané dolních vrstev Coruscantu připravují stroje pro bitvu s Prvním řádem. V druhém obrázku už je můžeme vidět připravené k boji.

Stormtroopeři bojují proti coruscantským občanům. R2 je zničen. Chewie bere jeho zničenou schránku na svoje záda.

Rey čelí Kylovi na vrcholku chrámu Mortisu. Luke zastaví Kylův meč. Kylo je poražen. Objeví se další duchové Obi Wan a Yoda. Snaží se Bena zachránit, ale selžou.

 

Hux, kterému byla Kylem svěřena většina velení nad Prvním řádem, páchá sebevraždu poté, co zjistí, že prohrál. Leia si nechává od BB-8 přehrát hologram.

Nevím jak vy, ale já bych si tuhle verzi filmu rozhodně nechal líbit.