Úplně první seriál spadající do MCU se nám poprvé představil v menším sestřihu, kterým Disney lákalo na nadcházející seriálovou produkci ukazující službu Disney+. Od té doby se nám Falcon a Winter Soldier neukázali. Což se ale, jak se zdá, brzy změní.

Na včerejším srazu akcionářů totiž byla zúčastněným za zavřenými dveřmi předvedena ukázka této týmovky. Záběrů jsme se tedy zatím bohužel nedočkali, přesto však máme díky serveru ComicBook.com celkem jasnou představu o tom, co očekávat.

První scéna by se měla zaměřit na Buckyho, který navštěvuje Zema, známého z událostí Civil War, ve vězení. Právě to reflektuje Zemův pokus o aktivaci Buckyho výcvikového programu Winter Soldier. My však víme, že na Buckyho už tyhle triky neplatí.

Další záběry už by měly ukázat nového Capa, který se coby temná silueta vynořuje na pódiu zařízeném ve vlasteneckém stylu. Proto jej doprovází roztleskávačky a typické barvy vlajky.

Následuje sestřih akčních sekvencí, které ukazují, jaké souboje nás čekají. Objevuje se tak i Zemo v klasické masce známé z komiksů. Bucky poukazuje na to, že on a Falcon nejsou přáteli. Jsou to jen dva chlapi, kteří měli společného přítele a nyní musí spolupracovat.

Zdá se, že Falcon a Winter Soldier budou budovat především na základech položených Stevem Rogersem. Návaznost na Civil War se pak přímo nabízí, protože Zemova linka dosud nebyla vyřešena. Nakonec se tak můžeme dočkat i toho, že se právě z tohoto padoucha stane ústřední nemesis obou hrdinů.

Seriálu bychom se měli dočkat už v srpnu letošního roku výhradně na Disney+. Je však otázkou, jestli se vydání o několik týdnů či dokonce měsíců neposune.

Po druhém Spider-Manovi (Far From Home) je totiž Falcon a Winter Soldier teprve druhým snímkem z MCU univerza, který se měl mimo jiné natáčet i v Česku.

Plánované březnové natáčení v Praze však bylo předčasně ukončeno kvůli vládním omezením, jež mají zabránit šíření nebezpečného koronaviru COVID-19 (připomeňme, že byl vyhlášen nouzový stav). Proto se filmaři vrátili zpět do americké Atlanty.

Je tak otázkou, jestli se vůbec město sta věží v seriálu blýskne. Natáčení se totiž nemůže odsouvat věčně, a tak by se nakonec naše metropole v seriálu vůbec nemusela objevit.

Proto doufejme, že bude nastalá situace vyřešena co nejdříve.