Karetní sběratelská hra Magic: The Gathering od společnosti Wizards of the Coast je známá nejen atmosférickými duely mezi hráči, ale především sílenými sumami, které jsou hráči ochotni zaplatit na některé vzácné karty. Obchodování s MtG kartami je běžné a na světě existuje značná část lidí, která do nich investuje. Na hodnotu karet má vliv především jejich vzácnost. Nedávno tak společnost naštvala dlouholeté sběratele poté, co k třicátému výročí hry vydali nové verze starých a cenných karet, které se už nikdy neměli dočkat dotisku, čímž efektivně snížila hodnoty těchto karet na trhu. Jejich nejnovější kousek je ale ještě šílenější.

V rámci nejnovějšího Tales of Middle-earth setu oznámili přesně jednu speciální kartu zobrazující Jeden prsten se speciálním jedinečným obrázkem a fólií. Ano, TEN Jeden prsten z Pána prstenů od britského autora J. R. R. Tolkiena. Následné šílené kupování a otevírání booster balíčků tohoto předraženého setu hráči po celém světě bylo podpořeno vyhlášením odměny za nalezení této karty americkým sběratelským obchodem Dave & Adam’s Card World v hodnotě jednoho milionu amerických dolarů. Tuto nabídku následně překonal španělský obchod Gremio de Dragones, který za nalezení karty nabídl rovné dva miliony dolarů a doma uvařenou paellu navrch.

Šílenství je ale, zdá se, u konce. Wall Street Journal oznámil, že nálezce, jenž si přeje zůstat anonymní, přinesl vzácnou kartu na ohodnocení do PSA (Professional Sports Authnticator). Ta to potvrdila na svém oficiálním twitter účtu. Společnost kartu ohodnotila, co se týče kvality karty, devíti body z jejich deseti bodové stupnice. Proč tato úplně nová karta nedostala přímo desítku je otázka, ale podle některých uživatelů na redditu bylo už na propagačním videu společnosti na kartě vidět prohnutí, což by mohlo hodnocení PSA vysvětlit.

V PSA tím zároveň potvrdili, že karta byla skutečné nalezena. To by snad mohlo nafouklé ceny za balíčky Tales of Middle-earth setu konečně stlačit níže. Ty se totiž na Amazonu pohybovaly na úrovni 500 dolarů za 12 balíčku, což je značně přestřelená suma. Kdo se ale na tom všem nejvíce nabalil, jsou samozřejmě Wizards of the Coast, kteří donutili spoustu hráčů po celém světe kupovat velké množství nových balíčků ve snaze objevit Jeden prsten. Koneckonců, WotC není nejvýdělečnější společností Hasbro jen tak pro nic za nic.