Světy ve hře Magic the Gathering jsou známy svou rozmanitou, ale převážně fantasy stylizací. Je jedno, zdali se jedná o hluboké lesy obývané elfy, případně o svět tvořený převážně golemy. Po mnoho let toto univerzum zpracovalo mnoho různých mytologií a světů, z nichž některé byly navštěvovány opakovaně. Ač některé světy jsou vlastně velká města, cyberpunk v této hře navštívíme vůbec poprvé.

Svět Kamigawa byl hráči navštíven poprvé v říjnu roku 2004, po skončení tohoto bloku to dosud bylo naposled. Edice Kamigawy vycházely primárně z japonské stylizace a mytologie. Bylo zde tedy mnoho samurajů, nindžů a také typu kreatur spiriti. Většinou se v této hře jedná o přízraky lidí, ale zde se jednalo o různé draky a jiná nižší božstva, jak je v reflektované mytologii obvyklé. Další zvláštností tohoto bloku bylo abnormální množství legendárních karet. Pravidla tehdy umožňovala v případě shodných jmen pouze jednu legendární kartu na stole. Dnes je pravidlo trochu volnější, omezení se vztahuje pouze na hráčovu stranu stolu. V první edici bloku Champions of Kamigawa mělo tento status šedesát šest karet z tří set šesti. To je jedna legendární karta na téměř každou pátou karet edice.

Bohužel se tento blok nesetkal s velkou oblibou u hráčů. A tak jsme se na něj dlouho v žádné edici nepodívali. Až do teď.

Ve světě Kamigawa za tu dobu uplynulo více než dvanáct set let. A za tu dobu se změnil k nepoznání. Stále je zde cítit tématika dalekého východu, ale je skryta pod září neonů, svítících reklam a kybernetických vylepšeních, které si nově tuto sféru zcela podmanily. Stylizace je velmi výrazná, ale dá se očekávat, že se objeví mechaniky odkazující na původní blok Kamigawy.

Nová edice nese jméno Kamigawa Neon Dynasty, z čehož lze usuzovat její grafické zpracování. Ostatně mu odpovídá i trailer a první doprovodné obrazové materiály.

Rostoucí obliba stylizovaných karet zemí s obrázkem přes celou kartu, takzvaných full-art zemí, se nevyhne ani této edici. V minulé edici byly tyto karty stylizovány do temného gotického hororu, nyní je možno se těšit na zpracování, které připomíná umění z feudálního Japonska.

Na detailnější představení karet i mechanik si budeme muset počkat nejpozději do 4. února, kdy budou všechny karty edice představeny. Ale lze očekávat postupné odhalování na stránkách Wizard of the Coast.

HARMONOGRAM K EDICI

Představení světa: 11. ledna

Série článků Historie a legendy Kamigawy: 11. – 21. ledna

Příběh k edici Kamigava Neon Dynasty: 24. – 27. ledna

Dokončení galerie karet edice: 4. února

Představení Commander produktů: 7. února

Dokončení galerie karet Commander produktů: 7. února

Vydání edice na MtG Arena a Magic Online: 10. února

Fyzické vydání edice: 18. února

Draft edice v hernách: 19. – 20. února