V půlce léta roku 2024 bychom se měli dočkat snímku Twisters, který bude vycházet ze slavného katastrofického filmu (Twister) z roku 1996, v němž Helen Hunt a Bill Paxton čelili strašlivým tornádům. Už od letošního jara víme, že jednou z hlavních hvězd chystané dvojky bude Glen Powell, který se například objevil v hitu Top Gun: Maverick z minulého roku.

A právě Powell v rozhovoru se serverem Vogue potvrdil, že Twisters bude údajně zcela samostatným filmem, ve kterém se žádné postavy z předešlého filmu neobjeví. Takže pokud někdo doufal, že by si Helen Hunt mohla zopakovat roli doktorky Jo Harding, Powell pro něho nebude poslem dobrým zpráv. Herec dále uvedl, že se také rozhodně nejedná o žádný reboot, podle všeho máme počítat se zcela novým příběhem, jenž se bude odehrávat v moderní době. 

Jednu věc ale samozřejmě bude mít nadcházející snímek s devadesátkovou klasikou společnou. A to bude přítomnost tornád. Podle zpráv z letoška by se k Powellovi měla přidat ještě Daisy Edgar-Jones (Normální lidi), která si má zahrát bývalou lovkyni bouří, jež se rozhodla se svou nebezpečnou prací seknout poté, co ji málem zabilo ničivé tornádo. Nyní tak vykonává mnohem klidnější a patrně i nudnější práci někde v kanclu. Následně pak ale dojde k určitým událostem, které ji přinutí vrátit se zpět do víru tornád.

Šuškalo se také o tom, že její postava měla být dcerou protagonistů, které si zahráli zmínění herci Helen Hunt a Bill Paxton, ovšem potvrzené to pořád ještě nemáme. 

Režii si vzal na starost Lee Isaac Chung, který před několika lety zabodoval na Oscarech se svým milým dramatem jménem Minari (2020). Scénář vznikl rukou Marka L. Smitha, který se podílel na psaní filmu REVENANT Zmrtvýchvstání (2015).

V našich kinech by se měl snímek objevit 18. 7. 2024.