Minulý týden do mnohých světových kin dorazil nízkorozpočtový horor jménem Mluv se mnou, na jehož výrobu dohlíželo slavné studio A24. O režii filmu se postarali bratři Danny a Michael Philippouovi, kteří také vlastní známý youtubový kanál RackaRacka, jenž do hororového žánru mnohokrát zabruslil, samozřejmě často s notnou dávkou humoru. Oba bratři každopádně mohou být s dosavadními recenzemi na snímek spokojení, protože na jejich dílo se lepí především pozitivní reakce.

A jak se zdá, oba talentovaní tvůrci jsou již připraveni na druhé kolo. V rozhovoru pro GamesRadar+ totiž Danny Philippou odhalil, že už mají vymyšlené nápady na případné pokračování. Dokonce už mají některé ze scén napsané, přičemž pokud by další díl někdy skutečně dostal zelenou, velice rádi by se znovu postavili za kamery. Snímek stál jen 4,5 milionů dolarů, momentálně už má na kontě krásných 10 milionů. Navíc je také nutné dodat, že se ještě nedostal do všech světových kin, včetně těch našich. 

Tudíž když k tomu ještě připočteme pozitivní recenze, je skutečně poměrně velká pravděpodobnost, že Mluv se mnou druhý díl opravdu dostane.

Příběh úspěšného hororu se zaměřuje na mladou ženu jménem Mia (Sophie Wilde), které však před nějakou dobou zemřela matka. Ta se jednoho dne rozhodne přidat se k podivuhodné zábavě jejích přátel, která zahrnuje jakousi mumifikovanou ruku. S její pomocí lze totiž kontaktovat svět zemřelých a spojit se s jeho přízraky. Člověk ale musí dávat pozor, aby se ruky nedržel příliš dlouho, jinak riskuje katastrofální následky.

A přesně k těm samozřejmě také dojde. Svět živých tak začnou sužovat duchové, kteří žádné dobré úmysly mít nebudou. Aby mohli vyděšení vyvolavači duchů všechno napravit, budou k tomu muset opět využít sílu mumifikované ruky, která se zdá být určitou bránou mezi světy živých a mrtvých. 

Oba výše zmínění bratři se postarali o režii, scénář zpracovali Danny Philippou a Bill Hinzman.

Dále se ve snímku objevili herci jako Miranda Otto, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Marcus Johnson, Chris Alosio a Jodie Dry.

V našich kinech by měl snímek premiérovat již na několik dní, přesněji 3. 8. 2023.