Před pár dny jsme zde informovali o novém filmu na motivy slavné japonské herní franšízi Yakuza. Ta má 7 hlavních dílů a několik spin-offů. Film vznikne za pomoci společností 1212 Entertainment a Wild Sheep Content. Erik Barmack (Dark, 3%) Roberto Grande (Noční můry z temnot) a Joshua Long (1983) budou snímek produkovat. 1212 a Wild Sheep prozatím shánějí scénáristy.

Přečtěte si také: O Vánocích se dočkáme netradičního seriálu o Pokémonech

Nyní se k nám dostalo vyjádření Toshihira Nagoshiho, tvůrce herní série. "Dostali jsme nabídku ze západu a hollywoodská produkce je v plném proudu," potvrdil Nagoshi. "V případě jako je tento, máte stranu, která chce licenci a stranu, která licenci vlastní a dohoda se dělá jako byznys. V tomto případě jsem hned na začátku dal jasně najevo, že pokud obsah nebude dobrý, nebudu s ním souhlasit, pak bych to dělat nechtěl. V tomto jsem byl velmi otevřený."

Nagoshi jako vedoucí studia a vysoce postavený člen Segy by měl teoreticky pravomoc dohodu zrušit, pokud by s ní nesouhlasil. "Řekl jsem jim, že to bude pokračovat pouze v případě, pokud to bude opravdu dobré. Je to tedy trochu jiné uspořádání než standardní (licenční) aliance. Nemyslím si, že je to (Yakuza film) něco, co může být uděláno jen tak, takže to nevznikne, dokud to nebude opravdu dobré."

A co o tom soudíte vy? Myslíte, že dohled otce série pomůže, nebo si myslíte, že by bylo lepší nechat filmaře dělat svoji práci?