Ke konci zimy příštího roku se dočkáme hororové vyvražďovačky jménem Winnie-the-Pooh: Blood and Honey, ve které se hlavním nestvůrným padouchem stane sám Medvídek Pú, jeden z nejslavnějších hrdinů dětské literatury 20. století od Alana Alexandera Milnea. Režisér Rhys Frake-Waterfield ale nedávno odhalil, že již plánuje natočit další zvrácenou verzi jisté milované pohádky.

Tentokrát přijde řada na nikdy nestárnoucího chlapce Petra Pana z kouzelné Země Nezemě, kterého původně vytvořil novinář, dramatik a spisovatel James Matthew Barrie. Frake-Waterfield tak chystá jeho hororovější verzi, která ponese název Peter Pan: Neverland Nightmare. Zatím však není známo, čeho všeho se ve snímku dočkáme. Čeká nás další krvavá vyvražďovačka? Nebo snad psychologický horor o hrůzách přijetí zodpovědnosti a akceptování stárnutí? 

Jak mnozí vědí, původní příběh se točí nejenom kolem Petra Pana, ale i mladé Wendy Darling, kterou Petr s jejími bratry vezme do úžasné Země Nezemě, jež je plná mořských panen, víl a pirátů. Ty vede Petrův velký nemesis jménem kapitán James Hook, jenž byl v mnohých filmových adaptacích slavného příběhu vždy hlavním padouchem.

Jak již bylo řečeno, V rámci let na kouzelný příběh vznikla celá řada různých filmových ztvárnění. Když pomineme slavnou animovanou klasiku z roku 1953 a hranou verzi z roku 2003, tak určitě stojí za zmínku ještě Spielbergův Hook z roku 1991, ve kterém Petr Pan konečně vyrostl a trochu se zapomněl ve světě dospělých. V přípravě je také Disneyho hraný remake výše zmíněného animáku, který ponese název Peter Pan & Wendy. Ovšem co si budeme povídat, představa hororovější verze zní daleko zajímavěji. 

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se temnějšího Petra Pana dočkáme. Další informace se ale snad dozvíme někdy po premiéře hororu Winnie-the-Pooh: Blood and Honey, který bude na krátkou dobu uvedený do kin 15. 2. 2023.

Peter Pan: Neverland Nightmare s největší pravděpodobností nebude mít žádný happyend, místo toho se patrně budeme muset připravit na lekačky, hrůzu a krveprolití.