Na Oscara nominovaný režisér a animátor Henry Selick se po poměrně hodně dlouhé době konečně vrací do světa filmu. Selick debutoval v roce 1993 se svým slavným celovečerákem Ukradené Vánoce, který vychází podle příběhu od Tima Burtona. Další úspěch následně zaznamenává v roce 2009, kdy světu představuje filmovou adaptaci knihy Koralina od Neila Gaimana. Za tu byl následně i nominován na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film. Pak si ale se svou tvorbou dal na nějaký ten čas voraz. Nyní se ale slavný animátor, režisér a scénárista vrací, aby nám nadělil svůj nejnovější animovaný snímek, který ponese název Wendell and Wild. Plnohodnotný trailer sice ještě na světě není, ale podívat se můžete na výše uvedené video, které odhaluje hlavní herecké obsazení.

Animovaný snímek bude vyprávět o dvojici démonických bratrů, která se bude muset postavit svému největšímu arci-nepříteli. Démonické jeptišce jménem Sestra Helly. Budou si tak muset vyžádat pomoc od třináctileté puberťačky jménem Kat Elliot. Oba dva bratry tak čeká pěkně bizarní a bláznivé dobrodružství. Ono hlavní hrdinské duo ztvární známá a populární dvojka Jordan Peele a Keegan-Michael Key, která se především proslavila za svou úspěšnou show Key & Peele. Peele má navíc rozjetou velice slibnou kariéru scénáristy a režiséry, která se momentálně zaměřuje především na hororový žánr. V nacházejícím animáku se se Selickem taktéž z velké části podílel na tvorbě scénáře. 

Kromě výše zmíněných se také ve filmu dočkáme herců jako Lyric Ross, Angela Bassett, James Hong, Tamara Smart, Natalie Martinez, Tantoo Cardinal, Igal Naor, Gary Gatewood, Gabrielle Dennis, David Harewood, Maxine Peake, Ramona Young, Sam Zelaya, Seema Virdi a Ving Rhames.

Filmu bychom se měli dočkat ještě během letošního roku na Netflixu.