Ještě před pár měsíci to s dalším připravovaným Avengers filmem, jenž ponese podtitul The Kang Dynasty, vypadalo bledě, snímek ztratil nejenom svého scenáristů, ale i režiséra, kterým se měl stát Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech). A i přestože nový režisér stále ještě na palubě není, server Deadline hlásí, že snímek už má nového scenáristů.

Tím by se měl stát Michael Waldron, který se ve světě MCU především proslavil jako tvůrce seriálu Loki (2021). Tomu před několika týdny doběhla druhá řada, přičemž reakce jsou především pozitivní, mnozí se i shodují na tom, že ze seriálové tvorby je Loki to nejlepší, co může Marvel svým fanouškům momentálně nabídnout. Možná právě proto budou chtít jeho představitelé mít u kormidla další superhrdinské týmovky právě Waldrona. 

Ovšem pozor, podle serveru se také zdá, že Waldron napíše nejenom The Kang Dynasty, ale i navazující Avengers snímek jménem Secret Wars. Tím pádem se nám nepotvrdily zvěsti z konce letošního léta, podle kterých scenárista z projektu vypadl. Momentálně se tudíž zdá, že Waldron napíše oba dva chystané filmy. Což je jedině dobře, mohla by to být i jistá záruka toho, že oba dva filmy na sebe budou dobře navazovat.

Nyní musí Marvel najít nějakou tu náhradu za Crettona, který podle všeho od režírování Avengers sám odstoupil, aby se mohl věnovat jiným marvelovským projektům, jmenovitě by mělo jít o pokračování Shang-Chiho a seriál Wonder Man. 

Podle nedávných zvěstí je také možné, že Marvel se úplně vykašle na záporáka Kanga Dobyvatele, protože jeho problematický představitel Jonathan Majors momentálně čelí soudům. Na jeho místo by tak mohl přijít zcela jiný arci-padouch, který veškeré komiksové hrdiny pořádně potrápí.

Necháme se ale překvapit, co všechno pro nás Marvel nakonec vymyslí, ještě na to má relativně dost času.

The Kang Dynasty bude premiérovat 30. 4. 2026, Secret Wars zas až 6. 5. 2027.