Pozor! Článek obsahuje spoilery k filmu Pátek třináctého z roku 1980.

Evil Dead není jediná hororová série, která vstane z mrtvých. Těšit se totiž můžeme na návrat značky Pátek třináctého, kterou proslavil masku nosící a mačetu třímající Jason Voorhees, jeden z nejslavnějších vrahounů hororového žánru. Dočkáme se tak seriálového prequelu, který ponese název Crystal Lake.

Ovšem pozor, ještě nad tím nemávejte rukou, protože rozhodně stojí za pozornost informace o tom, které studio bude na výrobu dohlížet. Po velké přetahované o práva bude nadcházející seriál produkovat studio A24, které stálo za parádními horory jako Čarodějnice, Děsivé dědictví, Slunovrat a Maják, takže tu určitě máme jistou záruku kvality. 

Informace o ději se zatím drží pod pokličkou, ale pokud má být seriál prequelem prvního filmu z roku 1980, logicky by to znamenalo, že Jason Voorhees by se v něm neměl objevit.

Tehdy totiž ještě vraždila jeho matka Pamela Voorhees (Betsy Palmer), jež postupně likvidovala nešťastníky, kteří se rozhodli ve znovuotevřeném táboře Crystal Lake přebývat. Ovšem jelikož připravovaný prequel nese jméno samotného tábora, je velice možné, že děj nás zavede do roku 1958, kdy Pamela ze msty zabila dva muže, kteří zanedbávali své povinnosti, v rámci čehož se pak Jason „utopil“.

Je tedy možné, že se dočkáme Pamelina postupného sestupu do hlubin šílenství. Ale necháme se překvapit, hlavně tedy doufejme, že nám tvůrci nenadělí nějakou nudnou a tuctovou vyvražďovačku. 

Seriál si vezme na starost Bryan Fuller, který proslul především díky seriálové tvorbě. Je například hlavním tvůrcem populární série Hannibal z roku 2013, ve které se v hlavní roli objevil Mads Mikkelsen. Mezi další seriály, které pocházejí z jeho hlavy, patří například i Mrtví jako já, Řekni, kdo tě zabil, Američtí bohové a Star Trek: Discovery.

Budeme mu každopádně držet palce, aby celé značce úspěšně vdechl nový život. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se seriálu mohli dočkat.