Devítidílný jihokorejský seriál Hra na oliheň se stal jednou z největších pecek letošního roku. Když seriál před několika měsíci na Netflixu debutoval, tvůrci neměli sebemenší ponetí, že během prvních pár týdnů ho zhlédnou vyloženě stovky milionů lidí. Není proto divu, že Netflix bude chtít v úspěšném seriálu i nadále pokračovat. To však nebyl původní plán tvůrce Hwang Dong-hyuka, který původně plánoval seriál uzavřít po první sérii. A to i navzdory tomu, že první řada má poměrně dost otevřený konec. Ale celosvětový úspěch seriálu holt učinil své. Přednedávnem proto vyšla informace, že Dong-hyuk jedná s Netflixem nejenom o druhé, ale i o třetí sérii. 

Samotný seriál vypráví o skupině nešťastníků ve finanční krizi, kteří se dobrovolně zapojí do série tajemných her, přičemž odměnou bude natolik ohromný balík peněz, že vítěz nebude muset do konce života sáhnout na žádnou práci. Má to ale jeden hodně podstatný háček. Veškeré hry jsou extrémně smrtící záležitostí, je tudíž téměř zaručené, že valná většina soutěžících se konce her nedožije. Ale svět tam venku není o nic lepší, tak proč „trochu“ nezariskovat? I přestože Hwang Dong-hyuk nehodlal v seriálu pokračovat, před několika týdny oficiálně oznámil, že vzhledem k ohromné lásce, kterou diváci seriálu projevují, se rozhodl dát seriálu i druhou řadu. Překvapující ale může být právě to, že evidentně má vzniknout i třetí série, tudíž Netflix se očividně s úspěšnému seriálem jen tak rozloučit nechce. Hwang Dong-hyuk uvedl, že se o druhé a třetí sérii prozatím pouze jedná, ale již brzy by měli dosáhnout konečného rozhodnutí. 

O samotném ději samozřejmě stále nevíme nic. Do druhé série se ale má určitě zas vrátit hlavní hrdina Gi-hun, přičemž dočkat bychom se měli další řady zvrácených her. Otázkou však nyní je, zda nadcházející řady dosáhnou kvalit řady první, nad jejíž tvorbou strávil Hwang Dong-hyuk několik let. Obavy z toho, že Netflix bude na tvůrce tlačit, aby druhou sérii vytvořil co nejdříve, jsou rozhodně na místě. Tak doufejme, že to nakonec všechno dobře dopadne. Uvítali byste druhou a třetí sérii? Nebo seriál považujete za uspokojivě ukončený?