V roce 2017 nám režisér Christopher Landon představil svou poměrně zábavnou hororovou komedii jménem Všechno nejhorší. A pro studia Blumhouse a Universal to byla vyloženě trefa do černého. Film ze svého vcelku nízkého rozpočtu (4,8 milionů) vydělal přes 125 milionů dolarů, tudíž pokračování měl v podstatě zaručený. Hlavní příběh se točil kolem vysokoškolačky Tree (Jessica Rothe), která na den svých narozenin uvízne v časové smyčce, v níž je téměř pokaždé zabita tajemným maskovaným vrahem. Následně se ale v ten samý den probudí ráno na koleji, tudíž ho musí prožívat pořád dokolečka.

V roce 2019 tak vzniklo pokračování Všechno nejhorší 2, které mělo o něco vyšší rozpočet (9 milionů), ale nakonec vydělalo „jenom“ přes 64 milionů dolarů. Landon už má však nějakou dobu v plánu natočit třetí díl. Ale jak to s ním momentálně vypadá? 

Ne zrovna nejlépe. Landon, který momentálně propaguje svůj nadcházející film We Have a Ghost, v rozhovoru pro SlashFilm prohlásil, že projekt je momentálně tak trochu na mrtvém bodě. Se smíchem dodal, že má pocit, jakoby na něj lidé z Universalu tak trochu zapomněli. Je ale přesvědčený, že důvod, proč třetí film ještě nedostal zelenou, tkví právě v ne úplně oslnivých tržbách druhého dílu. Tudíž je podle něj velmi těžké producenty ze společnosti motivovat, aby natočili další pokračování, když to poslední prostě úplně nevyšlo.

Landon zároveň prohlásil, že i přestože už má hotovou osnovu scénáře a vymyšlený název, který by měl znít Happy Death Day to Us, s projektem nikam nespěchá. Je tak ochotný se na trojku vrhnout kdykoliv, ale zároveň má pocit, že s přibývajícími roky se ony šance stále více zmenšují. Je zde tudíž stále jistá šance, že třetí díl jednoho dne skutečně vznikne. Jedna věc je ale jistá. V následujících pár letech to určitě nebude. 

Kritici oba dva vydané díly z velké části chválili, diváci si zas oblíbili především film první, nicméně následné pokračování už přijali mnohem chladněji. Christopher Landon taktéž patří mezi veterány filmové série Paranormal Activity, pro kterou psal scénáře ke druhému, třetímu a čtvrtému dílu. V roce 2014 pak napsal i díl Paranormal Activity: Prokletí, který si i sám zrežíroval.

Kromě výše zmíněného filmu We Have a Ghost taktéž připravuje remake kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990.