Retsuko je 25letá červená panda, která pracuje ve vysněné společnosti v účetním oddělení. Časem se však ukáže, že úkoly, které na ni její nadřízení a spolupracovníci nakládají, jsou čím dál tím nesplnitelnější. Do toho započítejte trable v osobním životě jak ve vztazích, tak v drobných věcech, jež se stávají každému z nás. Máme tak dokonalý recept na postavu, se kterou se může ztotožnit úplně každý z nás. Tedy minimálně ti, co za sebou mají nějaké ty pracovní zkušenosti. Člověk by řekl, že japonská kultura má tolik odlišností, že to nebude pro západní publikum relevantní. Opak je však pravdou. Jak v Americe, tak i v naší kotlině si spoustu lidí seriál zamilovalo. V jádru jsme zřejmě všichni stejní.

I když by se to z předchozích řádků mohlo zdát, nejde o nějaké drama, u kterého budete brečet a přemýšlet nad smyslem života. Právě naopak. Aggretsuko cílí na humor vycházející z běžných životních situací. A co víc, hlavní postava Retsuko také našla cestu, jak se svými problémy vypořádat. Na veřejnosti působí velmi nesměle, ale v soukromí si svou frustraci vybíjí zpěvem death metalu.

Anime předchází série minutových epizod, jež byla vysílána od roku 2016 do roku 2018 každé sobotní ráno na japonské televizní stanici TBS. (Ty však není nutné znát, abyste se v příběhu neztráceli). Větší pozornosti se sérii dostalo v roce 2018, kdy byla značka odkoupena Netflixem. Seriál se trochu změnil a místo minutových gagů jsme se dočkali deseti 15minutových epizod, kdy se mohly postavy více rozvinout. Stejně tomu bylo v druhé sérii a i té nadcházející třetí.

Přečtěte si také: City Hunter: Netflix uvádí novou filmovou adaptaci slavné mangy o sukničkářském lovci

Ta se samozřejmě bude stále soustředit na menší životní momenty, ale trailer naznačuje, že si Retsuko zahraje na koncertě před stovkami přihlížejících. Nevím, jak vy, ale já si to rozhodně nenechám ujít. Na Netflixu se třetí série objeví již 27. srpna/augusta.