Umbrella Academy je komiksový a seriálový příběh o disfunkční rodině, která v mládí bojovala společně proti zločinu. Komiksy má na svědomí Gerard Way a o malbu se staral brazilský kreslíř Gabriel Bá. Jméno Gerard Way může být hudebním nadšencům povědomé, protože Way dodnes (s menší pauzou) působí jako frontman kapely My Chemical Romance.

Jeho dílo do live action adaptace přenesl Netflix a na Geeked Weeku jsme se dozvěděli pár novinek ohledně připravované třetí série. Ta by měla kopírovat z větší části události třetí knihy, která nese název Umbrella Academy: Hotel Oblivion. 

Byť orientovat se podle komiksů úplně nemůžeme, protože autoři seriálu některé komiksové události přeházeli a přepsali, takže se nejedná o 1:1 adaptaci a ono to není na škodu. Seriál během svých dvou sérií získal mnoho fanoušků po celém světě a za nás se rozhodně jedná o jeden z těch lepších netflixovských seriálů.

Jeden z tvůrců, Steve Blackman, se s diváky a fanoušky podělil o názvy jednotlivých epizod. První epizoda třetí série ponese název Meet the family a přímo odkazuje na konec druhé řady, která skončila zajímavým cliffhangerem. Sám Blackman přiznal, že název první epizody není nijak překvapivý, ale že ty další budou divnější a divnější. A měl pravdu.

Druhá epizoda s názvem World’s Biggest Ball of Twine naznačuje, že uvidíme nějaké gigantické klubko motouzu. Ani další názvy epizod nejsou kdovíjak určující, a navíc tyto názvy se nenacházejí ani v předlohách. Těšit se ale můžeme tedy na epizody s názvy Pocket Full of Lightning, Kugelblitz (kulový blesk ale i protiletadlový samohybný kanón používaný ve 2. světové válce), Kindest Cut, nebo Marigold (odkaz na rostlinu s českým názvem afrikán). Právě tato epizoda by měla potěšit všechny fanoušky předlohy. 

Sedmá epizoda působí jako loučící, protože to alespoň značí její německý název Auf Wiedersehen. Nicméně poslední trojice epizod by mohla značit velké zlomové momenty v seriálu samotném. Wedding at the End of the World, Six Bells a Oblivion jsou tři poslední epizody třetí série, a právě Oblivion tak trochu poukazuje na třetí komiksovou knihu. 

Na pokračování se opravdu těšíme, ale zamrzela nás absence jakéhokoliv traileru. Obzvlášť, když Steve Blackman říká, že třetí řada bude větší a šílenější než ty předchozí, a to máme rádi. Těšit se můžeme i na mnoho zajímavé hudby, která je se seriálem úzce spjata. Autoři věnovali i zde muzice speciální péči a výsledek nás prý ohromí. Kdy? To netušíme, ale tak trochu předpokládáme, že letos to už nebude.