Už před pár měsíci se k nám dostaly informace o tom, že Amazon a BBC pravděpodobně nadělí povedenému seriálu Dobrá znamení (Good Omens) třetí sezónu. A nyní je to konečně oficiální. Společnosti skutečně obnovily seriál pro další řadu, která však už bude finálová. Dobrodružství anděla Azirafala (Michael Sheen) a démona Crowleyho (David Tennant) tak dospějí ke svému konci. K oznámení se vyjádřil i Neil Gaiman, spisovatel a hlavní scenárista, který seriál vedl spolu s Douglasem Mackinnonem.

„Jsem tak šťastný, že jsem konečně mohl dokončit příběh, který jsme s Terrym [Pratchettem] tvořili v roce 1989 a 2006. Terry si byl jistý, že když natočíme Dobrá znamení pro televizi, mohli bychom ten příběh dotáhnout až do konce. První sezóna byla celá o odvrácení Armagedonu, nebezpečných proroctvích a konci světa. Druhá sezóna byla sladká a jemná, i když možná skončila méně radostně, než by jistý anděl a démon doufali. Ve třetí sezóně se budeme znovu zabývat koncem světa. Plány na Armagedon jdou špatně. Crowley a Azirafal mohou vše napravit pouze za předpokladu, že budou spolupracovat.“

První klapka by měla padnou ve Skotku, ale zatím není známo, kdy přesně k tomu vlastně dojde. Podle tvůrců to ale bude „brzy“. Na scénu se samozřejmě vrátí jak Michael Sheen, tak i David Tennant, ovšem další informace o obsazení zatím neznáme. Je ale rozhodně možné, že se vrátí další staří známí, například Derek Jacobi, Miranda Richardson, Maggie Service a Nina Sosanya.

Výše zmíněný Douglas Mackinnon se už ale podle všeho k seriálu nevrátí, protože podle Gaimana přešel k jiným projektům. I tak ale budeme doufat, že Gaiman a jeho tým nám nadělí co nejdůstojnější zakončení celého seriálu. 

Letos v létě na službě Prime Video premiérovala druhá řada, která měla oproti první sezóně už o něco horší přijetí. Na jejím scénáři se kromě Gaimana podíleli také filmaře jako John Finnemore, Andy Nyman a Jeremy Dyson.

Kromě zmíněných dvou společností na seriál dohlíží také studia The Blank Corporation a Narrativia.