Kdepak, filmová série o Transformerech jen tak neskončí, na to mají tyto akční snímky až příliš velký komerční úspěch. V létě příštího roku se tak dočkáme dalšího dílu, který ponese název Transformers: Probuzení monster. A režisér Steven Caple ml. před nedávnem ohlásil, že konečně padla poslední klapka, tudíž film míří do postprodukce. Režisér se s informací pochlubil na svém Instagramu, kde zveřejnil fotku, na které je sám Optimus Prime ve své „pojízdné“ podobě. V pořadí se tak bude jednat už o sedmý díl série. Steven Caple ml. toho zatím mnoho nenatočil, je ale zodpovědný za snímek Creed II (Rocky: Nová výzva), který si kritici vesměs vychvalovali. 

Film bude pokračováním předchozího filmu ze série z roku 2018, který nesl název Bumblebee. Ten měl být původně jakýmisi prequelem pro všechny předchozí díly, ale nakonec se z něho stal reboot. Probuzení monster se bude odehrávat sedm let po jeho událostech, to znamená, že se tentokrát podíváme do roku 1994. Děj by se měl točit kolem páru archeologů, který se připlete do konfliktu mezi třemi skupinami Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrorcony. Sympatický Autobot Bumblebee se v pokračování samozřejmě objeví také, přičemž bude pomáhat hrdinské archeologické dvojici. Vrátit se má ale i celá stará parta našich mega robotů z předchozích dílů, takže nebude chybět ani Optimus Prime, kterému opět propůjčí hlas Peter Cullen. 

Nováčkem série se v nadcházejícím díle stane herec Ron Perlman, kterého můžete znát z jeho ikonické role Hellboye od Guillerma del Tora. Ten si ve filmu zahraje vůdce Maximalů, který se bude nazývat Optimus Primal. V kinech se filmu dočkáme již příští léto, přesněji 24. 6. 2022. Těšíte se?