Za necelý měsíc do našich kin dorazí zřejmě nejlepší celovečerní titul o Transformerech za posledních několik let. Alespoň to tak vypadá podle dosavadních recenzí, které nešetří chválou. Transformers Jedna má být parádní podívanou, která se podle všeho stane chloubou celé franšízy. A nyní nám studio Paramount Pictures nadělilo finální trailer, který si můžete pustit výše.

Každý Transformer má svůj původ. Jak už dlouho víme, děj se bude odehrávat na planetě Cybertron, která je domovem Autobotů i Deceptikonů. Jednou z hlavních postav se stává jak Optimus Prime (Chris Hemsworth), který byl tehdy znám jako Orion Pax, tak i jeho budoucí velký rival Megatron (Brian Tyree Henry), jenž se zas nazýval D-16. Než se však oba dva stali zapřisáhlými nepříteli, byli z nich dobří braši, kteří budou muset spojit síly proti tajemné hrozbě, jež začne jejich domov ohrožovat.

Dočkají se ale pomoci nejenom od hračičky Bumblebee (Keegan-Michael Key), ale i drsňačky Elity (Scarlett Johansson). Společně tak budou muset putovat do míst, kde se jejich planeta zrodila. A to do skrytého koutu světa, kde se střetnou s dávným válečníkem Alpha Trionem (Laurence Fishburne). Díky němu se hrdinové konečně naučí libovolně transformovat. 

O režii filmu se postaral Josh Cooley, který natočil i úspěšnou pixarovku Toy Story 4: Příběh hraček (2019).

Na scénáři zas pracovali Andrew Barrer, Steve Desmond, Gabriel Ferrari a Michael Sherman.

V kinech od 10. 10. 2024.