Summer Game Fest je možná primárně herní akce, ale přesto na ní došlo na premiéru nového traileru třetí řady seriálového Zaklínače od Netflixu. Ačkoliv seriál vychází z knih Andrzeje Sapkowského, ne z her od CD Projektu RED.

Problém ale je, že dosud pořádně nevycházel ani z těch knih. Speciálně druhá sezóna a spin-off Zaklínač: Pokrevní pouto téměř v každé scéně ukazují naprostý odpor tvůrců k předloze a zavrženíhodnou snahu všechno předělat a ušít na míru modernímu obecenstvu, stávajícím trendům a jakýmsi vlastním představám o tom, jaký by svět Zaklínače měl být. Proto překvapí, že v novém traileru je tu a tam opravdu možné spatřit cosi, co připomíná události knihy Zaklínač: Čas opovržení.

Některé kostýmy sice stále vypadají jako odpad z výprodeje přebytků z 90. let 20. století a leccos působí jako generická fantasy, ale pokud jste Čas opovržení četli, pravděpodobně něco málo poznáte. A jestli jste jej nečetli, případně jestli jste už stihli všechno zapomenout, radši vemte knihu do ruky a užívejte si jeden z nejlepších zaklínačských příběhů. Máme takový pocit, že navzdory zdánlivé podobnosti s předlohou nečeká fanoušky díla Andrzeje Sapkowského žádná velká radost.

Na druhou stranu, třetí řada by mohla být alespoň trochu důstojným rozloučením s jako vždy skvělým Henrym Cavillem, který po skončení této sezóny předá paruku bílých vlasů, dvojici mečů a primitivní vlčí medailon Liamu Hemsworthovi. Bude tomu opravdu tak? To zjistíme na Netflixu někdy letos.

Další novinky ze Summer Game Festu najdete v našem aktuálním přehledu.