Co si budeme povídat, Marvel nutně potřebuje vydat nějakou pecku, díky níž by získal zpět důvěru alespoň určité části fanoušků, kteří nad ním začínají lámat hůl. Pokud se to nepovede nadcházejícím Strážcům Galaxie, pak přijde řada na snímek The Marvels, jenž se nedávno pochlubil prvním oficiálním trailerem. Ale už teď se zdá, že snímek je předem odsouzen k neúspěchu. A to především kvůli počtu dislajků pod trailerem na Youtubu.

Během několika dní se totiž z upoutávky stal jeden z nejhůře hodnocených trailerů Marvelu. V době psaní tohoto článku má před týdnem uvedný trailer 500 tisíc lajků a 683 tisíc dislajků. Jen tak pro porovnání, seriál She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022), který se před svým vydáním také dočkal solidní nálože hejtů, dostal za svůj první trailer „jenom“ 555 tisíc dislajků a za druhý zas jen 305 tisíc, přičemž u obou upoutávek stále převažovaly palce nahoru.

The Marvels má tak jeden z nejhůře hodnocených trailerů poslední doby. Ovšem když to porovnáme třeba s oficiálními upoutávkami na hraný remake Malé mořské víly, tak to ještě není tak strašné, tam dislajky zacházejí už do milionových čísel. 

Důvody onoho hejtu mohou být u jednotlivých diváků všelijaké. Některým se možná nelíbilo samotné zpracování traileru, dalším už ta věčná nálož MCU novinek leze krkem a někteří třeba zkrátka nemají rádi herečku Brie Larson, která zde ztvární jednu z hlavních rolí.

Když už je o ní řeč, bude zajímavé sledovat, jak si The Marvels povede třeba oproti snímku Captian Marvel (2019). Tato sólovka pro Carol Danvers se sice dočkala poměrně pozitivních recenzí u kritiků, ale u diváků už to bylo výrazně horší. Vlna zášti se vzedmula především vůči Larson, která byla v jeden moment natolik velká, že se ji veřejně zastali její herečtí kolegové Don Cheadle a Clark Gregg.

Každopádně uvidíme, co se snímkem bude po jeho premiéře. Už teď ale tak nějak tušíme, že se o žádného spasitele MCU jednat nebude. Stejně tak bychom asi i měli počítat s tím, že film se dočká i velkého review bombingu, kterému čelila i výše zmíněná She-Hulk. 

Co se samotného příběhu týče, kromě Carol Danvers se hlavními postavami stanou také Kamala Khan (Iman Vellani) a Monica Rambeau (Teyonah Parris). Ty budou muset řešit pěkně zapeklitý problém. Jelikož všechny tři ovládají schopnosti, které patrně vzešly ze stejného zdroje, tak po každém jejich použití se teleportují a prohodí si místa. Hrdiny se tak budou muset naučit spolupracovat a vycházet spolu, aby mohly této záhadě přijít na kloub. Dočkají se taktéž pomoci v podobě navracejícího se Nicka Furyho (Samuel L. Jackson).

O režii The Marvels se postarala Nia DaCosta (Little Woods, Candyman), scénář zpracovala Megan McDonnell, která se podílela na psaní MCU seriálu WandaVision (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 11. 2023.