Christoph Walz v roli dalšího hrůzostrašného záporáka? Valte to sem! Oscarový herec se nám už za dva týdny představí ve zbrusu novém satirickém seriálu jménem The Consultant, kterému nedávno vyšel nový plnohodnotný trailer. Na ten se můžete podívat výše.

Jak už z teaseru z předešlého měsíce víme, děj série se zaměří na společnost CompWare, která se zabývá především výrobnou nejrůznějších her a aplikací. Zdá se ale, že momentálně celá společnost nemá úplně nejlepší čísla. To však hodlá napravit konzultant Regus Patoff (Christoph Waltz), který se zároveň stane novým dočasným šéfem. Nejnovější trailer navíc odhalil, že tehdejší boss společnosti si patrně z nějakého absolutně nevysvětlitelného důvodu sám vystřelil mozek z hlavy. Ať už ale za tím stálo cokoliv, Patoff je odhodlaný udělat cokoliv pro to, aby se čísla společnosti zase zlepšila. Ale to bez extrémně tvrdé práce, která začne hraničit s krutostí, evidentně nepůjde. 

Patoff tak například dá všem zaměstnancům, kteří pracují na dálku, jednu hodinu na to, aby dorazili do kanceláří společnosti, jinak je čeká nemilosrdný vyhazov. Jednoho nebožáka dokonce vyhodí jen kvůli tomu, že mu moc nevoněl. A to doslova. Někteří s firemních pracovníků, jmenovitě Craig (Nat Wolff) a Elaine (Brittany O'Grady), si ale rychle uvědomí, že jejich nový šéf není jenom hodně přísným bossem, ale patrně i nebezpečným sociopatem, který se nebude bát jít přes mrtvoly, aby zajistil úspěch společnosti.

Nejpodivnější na tom ale je, že o něm nelze nic dohledat ani na internetu. Jedno je ale jisté. Jedná se o extrémně nebezpečného chlapíka, kterého bychom za šéfa mít opravdu nechtěli. Série bude vycházet ze stejnojmenné knihy, kterou v roce 2015 napsal Bentley Little. Jednat by se tak mělo o kousavou satiru, která si posvítí na prostředí pracovišť velkých firem.

Tvůrcem a hlavním showrunnerem se stal Tony Basgallop, který také stojí za úspěšným seriálem Servant z roku 2019.

Dále se v The Consultant objeví herci jako Aimee Carrero, Michael Charles Vaccaro, Sloane Avery, Sydney Mae Diaz, Erin Ruth Walker, Emily Berry a Tatiana Zappardino.

Oficiální premiéra na Amazonu je stanovená na 24. 2. 2023.