Zájem o jihokorejskou kinematografii v západním světě i nadále stoupá. Apple TV+ tak představil zbrusu nový trailer na dlouho očekávané seriálové drama, které nese název Pachinko. Trailer začíná v korejské vesnici, ve které se narodí nové dítě. Vypravěč následně sděluje divákům, že dítěti je souzeno mít se dobře a nést na svých bedrech odkaz celé své rodiny. Celý příběh se tak bude odehrávat na počátku 20. století, přičemž bude sledovat jistou chudou rodinu v Koreji, která se rozhodne opustit svou zemi ve snaze přežít. Kvůli svému původu ale začne čelit diskriminaci v Japonsku. Pravděpodobně nás čeká určité retrospektivní vyprávění, seriál tak bude přeskakovat z minulosti do přítomnosti, přičemž bude zkoumat různé strasti, kterými si rodiny bude muset projít.

Celý seriál je adaptací stejnojmenného bestselleru od autorky Min Jin Lee, který vyšel v roce 2017. V něm je hlavní hrdinkou žena jménem Sunja, přičemž děj knihy v podstatě pokryje celý její život. Od prvního setkání jejích rodičů, až po její poslední seniorská léta v Japonsku. Celý děj tak pokrývá nejrůznější výzvy, kterým musí každá generace čelit. A jak se podle traileru zdá, seriálová adaptace by se mohla knižní předlohy držet opravdu poměrně věrně. Sunja se tak vydá na velkou životní cestu, během které bude často přemýšlet nad tím, nakolik její rozhodnutí formovala osud celé její korejské rodiny. I když je kniha z velké části také romantickým příběhem, mnohými byla oceňována za své pojetí témat jako rasismus a stereotypy. 

Takže pokud by vás zajímalo, jaké měli korejští uprchlíci zkušenosti v Japonsku v první polovině 20. století, seriál Pachinko si rozhodně nenechte ujít. Showrunnerem a hlavním scénáristou celého seriálu se stal Soo Hugh, který se například podílel na tvorbě temné a působivé série The Terror z roku 2018. O režii se postarají filmaři Justin Chon a Kogonada, který brzy představí své nadcházející sci-fi drama After YangColinem Farrellem v hlavní roli. V seriálu se tak představí herci jako Soji Arai, Jin Ha, Inji Jeong, Minha Kim, Kaho Minami, Steve Sanghyun Noh, Anna Sawai, Junwoo Han, Eun Chae Jung, Jimmi SimpsonYu-na Jeon.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 3. 2022.