Pixar nám právě nadělil příjemné překvapení. A to v podobě vůbec prvního traileru na pokračování animáku V hlavě (2015), který to dotáhl až na Oscara. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Jak se dalo čekat, i ve druhém díle zůstaneme v dívčí mysli Riley, se kterou už pomalu začíná cloumat puberta. Na scénu se tak opět vrací emoce jako Radost (Amy Poehler), Smutek (Phyllis Smith), Hněv (Lewis Black), Strach (Tony Hale) a Znechucení (Liza Lapira), ovšem vypadá to, že Rileynina základna emocí se rozroste o další členy. Nejnovější trailer tak představuje novou postavu, kterou se stává Úzkost (Maya Hawke). Ovšem podle jejích slov se zdá, že nebude jediným nováčkem. Přidat by se k ní mohly ještě další ,,postavy“ jako Závist, Nuda, Stud a Pohoda.

Další podrobnosti o ději nám pravděpodobně nadělí plnohodnotná upoutávka, které se patrně dočkáme až někdy během příštího roku. Nelze se moc divit, že právě V hlavě dostane od Pixaru pokračování, první díl celosvětově utržil skoro 859 milionů dolarů (rozpočet činil 175 mega), přičemž reakce od kritiků a diváků byly velice pozitivní. Filmu se navíc podařilo vyhrát Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film roku.

Hodí se také připomenout, že Disney a Pixar údajně také připravují jakýsi seriál, který bude z úspěšné pixarovky vycházet, stále ale není známo, o čem přesně vlastně bude. 

O režii druhého dílu se tentokrát postaral pixarovský veterán Kelsey Mann, který zastával úlohu vedoucího příběhu pro projekty jako Univerzita pro příšerky (2013), Hodný dinosaurus (2015) a Frčíme (2020).

Scénář k pokračování zpracovala Meg LeFauve, která se spolu s Petem Docterem, Ronniem Del Carmen a Joshem Cooleym podílela na scénáři k jedničce. Dále se pracovala na animácích jako Hledá se Dory (2016) a Úžasňákovi 2 (2018).

Snímek bude v našich kinech premiérovat 13. 6. 2024.