Příští měsíc zamíří z festivalů do světových kin nový španělský thriller jménem Čuník, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Sára (Laura Galán), která je dcerou místního řezníka. Letní koupání však rozhodně nepatří mezi její nejoblíbenější činnosti, kvůli své ne úplně štíhlé postavě se stala terčem posměchu skupinky puberťaček, které ji začnou nazývat „Čuníkem“. Sáře se tak vůbec nedaří pohnout se svým životem, protože kvůli onomu neustálému posměchu upadá do depresí. Vše se ale začne měnit po setkání s tajemným mužem, se kterým se střetne na místním koupališti. Sára se pak stane svědkem toho, jak onen muž se svou bílou dodávkou unese jednu z dívek, která si ze Sáry utahovala.

Ale i přestože je Sáře jasné, že se jednalo o zcela evidentní případ únosu, policii nic sdělit nehodlá. Stejně tak nic neřekne ani ostatním lidem, kteří po ztracené dívce začnou pátrat. Tím však mužovo řádění v místním městečku nekončí, brzy poté začnou mizet i další dívky, které si ze Sáry dělaly legraci kvůli jejímu vzhledu. A jak je z traileru patrné, následně se začnou objevovat i mrtvoly.

Sára se tak potýká se svým vlastním morálním dilematem. Udělá správnou věc a pomůže policii s pátráním po dívkách, které jí dělaly ze života peklo? Nebo nechá dívky trpět v rukou muže, který nemá ani trochu dobré úmysly? Inu, z upoutávky je jasné, že Sára nakonec vše vezme do vlastních rukou. Ale jaký to přinese výsledek? 

O scénář a režii se postarala Carlota Pereda, která snímek natočila podle svého stejnojmenného krátkometrážního filmu z roku 2018. Dále se taktéž podílela na tvorbě seriálu Alba a filmu The Devil´s Tale. V Čuníkovi se také objevili herci jako Pilar Castro, Claudia Salas, Camille Aguilar, Carmen Machi, Julián Valcárcel, Chema del Barco a José Pastor.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 10. 2022.