Slavný mexický režisér Guillermo del Toro si plní svůj sen. Konečně světu představí opravdu pořádnou hororovou podívanou v podobě Netflix seriálu Cabinet of Curiosities (Kabinet kuriozit), kterému nedávno vyšel další oficiální trailer. Na ten se můžete podívat výše.

Těšit se tak můžete na osm epizod, každá pod taktovkou jiného režiséra, plus každá i se svým vlastním unikátním pohledem na hororový žánr. A i přestože se v mnohých epizodách dočkáme nejrůznějších monster a přízraků, s žádnou přemírou CGI bychom určitě počítat neměli, seriál bude postaven především na praktických efektech. 

Jednotlivé epizody tak vznikaly nejenom na základě tvorby Guillerma del Tora, ale také třeba hororového krále H. P. Lovecrafta. Celý seriál taktéž vychází z knihy Guillermo del Toro Cabinet of Curiosities: My Notebooks, Collections, and Other Obsessions, kterou slavný režisér vydal v roce 2013. A kdo je s režisérovou tvorbou dobře oznámen, tak určitě ví, že v hororovém žánru se del Toro cítí jako doma. Jeho první díla se tak skládají z hrůzostrašných a povedených snímků jako Stroj času, Mimic a Ďáblova páteř, ovšem jeho ikonicky temný a hororový styl je zřetelný i ve filmech jako Hellboy a Faunův labyrint.

Názvy jednotlivých epizod zní následovně: Dreams in the Witch House, Graveyard Rats, Lot 36, Pickman’s Model, The Autopsy, The Murmuring, The Outside a The Viewing.

Je však nutné upozornit na jednu věc. I přestože se jedná o Netflix, v den premiéry se hned nedočkáme všech epizod. 25. 10. 2022, kdy má seriál na streamovací službu dorazit, budou dostupné pouze první dva díly. Zbytku se dočkáme vždy po dvou epizodách každý další den, tudíž poslední dvě se na Netflixu objeví 28. 10.

Dáte seriálu šanci?