Kdo zná filmografii režiséra Kima Han-mina, tak asi bude souhlasit s tím, že jihokorejský filmař je opravdu velký fanoušek historických eposů. Do amerických kin se tak před Vánoci dostal jeho zbrusu nový film jménem Noryang: Deadly Sea, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Bude se jednat o zakončení jeho velkolepé trilogie, která se zaměřuje na velké námořní bitvy, v nichž působil admirál Yi Sun-sin. Do trilogie tak patří ještě tituly 1597: bitva u Myeongryang (2014) a Hansan: yongeui chulhyeon (2022). V nadcházejícím snímku se Yi Sun-sin (Kim Yoon-seok) dozví, že japonská armáda se snaží urychleně ustoupit z Joseonu po náhlé smrti Toyotomi Hideyoshi, vůdce japonských sil. 

Yi Sun-sin věří, že úplné zničení japonské armády je jediným způsobem, kterak ukončit válku. Rozhodne se proto vytvořit společnou flotilu s dynastií Ming, aby společně zablokovali ústupovou cestu a Japonce tak lapili do pasti.

Tak jednoduché to ale samozřejmě nebude. Chen Lin (Jung Jae-young), guvernér dynastie Ming, se totiž nechá Japonci podplatit a pokusí se pro ně ústupovou cestu otevřít. Do toho všeho přichází na scénu také Shimazu (Baek Yoon-sik), velitel japonské armády, jenž míří do Noryangu, aby svým krajanům přispěchal na pomoc. 

Kromě zmíněné trilogie natočil Kim Han-min také povedený snímek Lukostřelci (2011), dále je zodpovědný za tituly jako Geukrakdo salinsageon (2007) a Haendeupon (2009).

Jak již bylo řečeno, v amerických kinech snímek premiéroval pár dní před Vánoci, k nám by se snad mohl dostat na VOD někdy během příštího roku.