Ach, ten přelom tisíciletí, to byly časy. Nostalgicky si už tento měsíc zavzpomíná i hororová found footage série V/H/S, která nám tentokrát nadělí nový díl jménem V/H/S/99. A jak už je podle názvu patrné, tentokrát nás čekají hrůzné příběhy z konce 90. let. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Za doprovodu písně Larger Than Life od Backstreet Boys se tak vydáváme zpět do roku 1999, přičemž se nám představí pět zbrusu nových hororových příběhů, ze kterých bude běhat mráz po zádech. Tedy možná. Přesné detaily o jednotlivých epizodách nemáme, ale zdá se, že například jedna z nich bude vyprávět o dívce, která se rozhodne strávit celou jednu noc v rakvi. Ale na klidnou noc to rozhodně nevypadá. 

Celá série, jež je ikonická svým formátem a kvalitou VHS kazet, odstartovala snímkem V/H/S z roku 2012, který si mnozí hororoví nadšenci vychvalovali. Nebylo proto divu, že následně vzniklo hned několik dalších dílů. O rok později tak vyšel snímek V/H/S/2, který se dočkal podobně pozitivních reakcí. V roce 2014 však vyšel třetí díl jménem V/H/S: Viral, který ale šel kvalitou hodně dolů. Mnozí fanoušci se shodují na tom, že důvodem byl především ne úplně nejlepší výběr režisérů, kteří se starali o jednotlivé příběhy.

Reputaci série zas trochu napravil díl čtvrtý, který nesl název V/H/S/94. Ten vyšel minulý rok, přičemž oproti třetímu dílu se rozhodně jedná o lepší podívanou, ale ke kvalitám jedničky a dvojky přece jenom nedosahuje.

Jak si povede nadcházející V/H/S/99? To se necháme překvapit.

O scénář a režii jednotlivých epizod se postarali tvůrci Flying Lotus, Maggie Levin, Tyler MacIntyre, Johannes Roberts, Joseph Winter a Vanessa Winter.

Dočkáme se tak herců jako Verona Blue, Tybee Diskin, Jackson Kelly, Jesse LaTourette, Tyler Lofton, Melissa Macedo, Kelley Missal, Luke Mullen a Aminah Nieves.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 10. 2022.