Zdá se to neuvěřitelné, ale filmová adaptace hororové indie hry Five Nights at Freddy's, za kterou stojí Scott Cawthon, se skutečně odlepila od země. A vydadá to, že je vše na dobré cestě, protože Universal konečně vydal první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Pokud dobře snášíte lekačky a hráli jste původní hry, případně zhlédli všechna videa od Markipliera, tak víte, že příběh nás zavede do Pizzerie Freddyho Fazbeara. V ní se ale nachází už na první pohled hrůzostrašná elektronická zvířátka, která se po nocích potulují po chodbách. A běda každému, kdo by se v té době nacházel v pizzerii s nimi. To bude ve filmu případ Mikea Schmidta (Josh Hutcherson), nového nočního hlídače, kterého podle traileru evidentně čeká pěkně divoká noc. Samozřejmě se v traileru objeví i největší hvězdy celé značky, kterými jsou posedlí elektroničtí maskoti pizzerie. A zdá se, že se bude jednat o přesné herní kopírky.

V traileru se mihne i Matthew Lillard, který si zahraje Williama Aftona, hlavního padoucha filmu, kterého budou bezpochyby znát i znalci loru herní série. Hlavní hrdina Mike se každopádně potýká s pocitem viny za tragédii ve své minulosti, přičemž nyní se sám snaží postarat o svou mladší sestru Abby (Piper Rubio).

Právě kvůli tomu nastoupí do pizzerie jako nový noční hlídač, ale šichtu mu samozřejmě okoření sám Freddy Fazbear a jeho tři zvířecí parťáci. Mike tak bude muset nejenom bojovat o přežití, ale zároveň i přijít na kloub záhadě kolem zmizelých dětí, po kterých se v pizzerii slehla zem. 

Filmovou adaptaci Five Nights at Freddy's natočila Emma Tammi, která v roce 2018 debutovala se svým hororem The Wind. Taktéž si zrežírovala dvě epizody ze seriálu Do temnoty, který do hororového žánru spadá také. Pracovala také na scénáři, na němž makal i filmař Seth Cuddeback.

Ve filmu se dále objeví Elizabeth Lail, Kat Conner Sterling a Mary Stuart Masterson. Na designu vraždících zvířátek dělala i společnost Jim Henson's Creature Shop, která například pracovala na osmdesátkových fantasy klasikách jako Temný krystal (1982) a Labyrint (1986).

V amerických kinech bude snímek premiérovat 27. 10. 2023, zdá se ale, že k nám dorazí až 2. 11. 2023.