S animovanými novinkami budeme ještě pokračovat, protože Netflix se nedávno pochlubil prvním trailerem na slibně vyhlížející podívanou jménem Nimona, na který se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav příběhu se stane Ballister Boldheart (Riz Ahmed), rytíř ve futuristickém středověkém světě, jenž je obviněn ze zločinu, který však nespáchal. A jediný, kdo mu může pomoci prokázat jeho nevinu, je Nimona (Chloë Grace Moretz), zlomyslná dospívající dívka, která vyloženě miluje chaos. Nimona je však zároveň vyvrhelem se schopností měnit svou podobu, jehož měl Ballister původně zničit. Nyní ale po něm jde celé království, tudíž spojenectví s Nimonou je jeho nejlepší šancí na spasení. Oba dva se tak vydávají na cestu, během které však nadělají pěknou paseku. Ballister kvůli tomu, aby očistil své jméno, a Nimona zkrátka z toho důvodu, že je to zábava. 

Nová upoutávka nám toho však o hlavním ději příliš neprozradí, pouze diváky připravuje na to, co mohou od snímku vlastně očekávat. Ukáže nám ale například hrdinčiny schopnosti měnit se v nejrůznější tvory, což si evidentně náležitě užívá. Snímek tak bude vycházet ze stejnojmenného komiksového románu z roku 2015, o který se postaral ND Stevenson.

Animační styl rozhodně vypadá působivě, tudíž pokud bude stát za to i scénář, Netflix by nám mohl nadělit parádní pokoukáníčko. Zcela původně chystalo vytvořit film o Nimoně studio 20th Century Animation, které ho chtělo vydat už v roce 2020. Když ale v roce 2019 studio přešlo pod giganta Disneyho, projekt byl následně zrušen. Netflix tak získal práva na zfilmování minulý rok na jaře. 

O režii filmu se postarali Nick Bruno a Troy Quane, který nám v roce 2019 nadělili animák Špióni v převleku. Za scénář jsou zodpovědní Lloyd Taylor a Robert L. Baird, který se podílel na psaní slavných animovaných snímků jako Příšerky s.r.o. (2001), Auta (2006) a Velká šestka (2014).

Dále ve filmu uslyšíme herce jako Eugene Lee Yang, Frances Conroy, Lorraine Toussaint, RuPaul Charles, Indya Moore, Beck Bennet, Julio Torres a Sarah Sherman.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 30. 6. 2023.