Natočit v dnešní době superhrdinský snímek, který by dokázal zaujmout, už zas tak jednoduché není. V některých případech je proto třeba vzít superhrdinský žánr krapet jiným směrem. O něco takového se pokusil snímek Freaks vs. The Reich (případně Freaks Out), na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Film se zaměří na čtyři cirkusáky, kteří se snaží prchnout před hrozbou nacistického Německa do Spojených států. Jednou jistou věcí se ale od všech zásadně liší. Všichni čtyři totiž mají superschopnosti. Máme zde půvabnou Matilde (Aurora Giovinazzo), mladou dívku, která je v podstatě chodící a žijící elektrický náboj, Cencia (Pietro Castellitto), jenž umí ovládat hmyz, Maria (Giancarlo Martini) se silami magnetismu a Fulvia (Claudio Santamaria), siláka, který je zarostlý od hlavy až k patě. Pak tu máme ještě jejich šéfa a kouzelníka Israela (Giorgio Tirabassi), který je chce všechny dostat do bezpečí. 

To ale samozřejmě nebude vůbec jednoduchý úkol, protože se nacházejí ve fašistické Itálii a hrozba číhá doslova na každém kroku. Jejich největším protivníkem se ale stane zlovolný nácek s šesti prsty jménem Franz (Franz Rogowski), ten navíc vede svůj vlastní cirkus, přičemž je přesvědčený, že výše zmíněná hrdinská čtyřka by mohla být klíček k vítězství ve válce.

Čtveřice hrdinů se proto bude muset vydat na dlouhou a nebezpečnou cestu, která rozhodně nebude žádnou procházkou růžovým sadem. Je ale jasné, že aby mohli konečně uprchnout, budou muset své schopnosti použít proti Hitlerově sebrance. Snímek vyšel v Itálii již v roce 2021, nicméně nyní míří i do vybraných světových kin a na VOD. 

O scénář a režii se postaral Gabriele Mainetti, který nám například nadělil akční sci-fi Říkali mi Džigu (2015). Dále na scénáři pracovala také Nicola Guaglianone.

Kromě výše zmíněných se ve snímku objeví herci jako Eric Godon, Edoardo Hendrik, Elia Pietschmann, Anna Tenta, Emilio De Marchi, Astrid Meloni a Massimiliano Ubaldi.

Snímek do vybraných kin a na VOD přilítne 28. 4. 2023.