Příští týden začne v Las Vegas další ročník akce CinemaCon, což je oficiální kongres Národní asociace vlastníků kin, na němž se shromáždí celá řada profesionálů z filmového průmyslu, aby zde mohli propagovat své připravované tituly. Chybět na něm samozřejmě nebude ani Disney, který v rámci nadcházející akce zveřejnil data premiér některých ze svých očekávaných projektů. 

V první řadě zde máme snímek The Mandalorian & Grogu, v němž se na scénu vrátí titulní protagonista z úspěšného Star Wars seriálu a jeho roztomiloučký parťák. Snímek, který má být exkluzivitou pro kina, by měl nakonec dorazit 22. 5. 2026, u nás to bude zřejmě klasicky od o den dřív.

Pak tu máme Toy Story 5, další pokračování legendární pixarovky, do kterého by se měl vrátit jak kovboj Woody, tak i Buzz Rakeťák. Dalšího Příběhu hráček se máme dočkat 19. 6. 2026, v té době půjde do kin i neznámý titul od Warnerů, s nímž animák bude zřejmě soupeřit o zájem diváků.

Dále zde máme hraný remake animáku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana). Toho jsme se zcela původně měli dočkat už v roce 2025 v červnu, ale předělávka se nakonec odkládá o celý jeden rok. Nové datum premiéry proto spadá na 10. 7. 2026. Animovaného pokračování původního filmu se dočkáme ještě letos, přesněji 27. 11. 2024.

A pak tu ještě máme očekávanou sci-fi podívanou Tron: Ares, další pokračování slavné science fiction klasiky z 80. let. Snímek by se měl do kin přiřítit 10. 10. 2025. 

To bylo to hlavní, pak zde ještě máme například thriller The Amateur s Rami Malekem (Oppenheimer) v hlavní roli od 20th Century Studios. Snímek měl původně vyjít letos, nakonec se ale premiéra odkládá z 8. 11. 2024 na 11. 4. 2025. V té době také vyjde neznámý film od Universalu.

Co se týče chystané akce CinemaCon, kromě Disneyho budou mít na události prezentační panely také studia Warner Bros., Lionsgate, Focus Features, Universal, Angel Studios a Paramount Pictures. Tak se necháme překvapit, co všechno nám na nich společnosti odhalí.