V létě minulého roku jsme se dočkali informace o tom, že druhého dílu filmového Tomb Raidera, ve kterém roli slavné Lary Croft ztvárňovala Alicia Vikander, nakonec nevznikne, tudíž celá rebootovaná série odkráčela do věčných lovišť. Tomu předcházelo odkoupení společnosti MGM firmou Amazon za 8,45 miliard dolarů. Ale když se podíváme na úspěch filmů jako Ježek Sonic a Uncharted, případně nedávno vydaný seriál The Last of Us, tak lze usoudit, že adaptacím slavných videoher se začíná dařit.

Asi tudíž nebude divu, že Amazon, který si patrně umínil, že vytvoří adaptaci na všechny videohry v historii lidstva, už připravuje velkolepý návrat slavné Lary Croft. A to v podobě nejenom nového celovečerního filmu, ale i seriálu, který by měl mít s chystaným snímkem společné univerzum. 

Seriál už má dokonce na palubě svou hlavní scenáristku. Tou se stane známá herečka Phoebe Waller-Bridge, která se proslavila především díky své sérii Potvora z roku 2016, kde ztvárnila nejenom hlavní roli, ale i úlohu showrunnerky. Dále stojí za vznikem seriálů jako Zašívárna a Na mušce, ve filmovém světě zas byla jednou ze scenáristek, která se podílela na tvorbě poslední bondovky Není čas zemřít. A i přestože Waller-Bridge je zároveň mladá herečka, v roli Lary jí údajně určitě neuvidíme. Je ale téměř jasné, že výše zmíněná Alicia Vikander se už do role zpátky nevrátí, tudíž novou Laru si nakonec zahraje někdo úplně jiný. Kdo? To je zatím ve hvězdách.

A pak je tu samozřejmě i film, o kterém však nic pořádného nevíme. Měl by ostatně být propojený se seriálem, nicméně o ději nevíme zhola nic. Nutno také dodat, že jeden Tomb Raider seriál vzniká i pod dohledem Netflixu, ovšem ten bude v podobě anime. Produkovat jej bude společnost dj2 Entertainment, která se nyní o práva dělí s Amazonem. 

Samozřejmě je také nutné připomenout, že Amazon chystá vydat další Tomb Raider hru, na níž opět pracuje studio Crystal Dynamics. A podle všeho se má jednat o to nejvelkolepější dobrodružství, které odvážná Lara zažije.

Otázkou ovšem je, zda bude chystaná hra nějakým způsobem provázaná s nadcházejícím seriálem a filmem. Ale to se holt necháme překvapit. V následujících měsících se snad dočkáme dalších informací, stejně tak bude zajímavé sledovat dohady o tom, která herečka se pro univerzum Amazonu stane novou Larou Croft.