Asi nebude žádným překvapením, že herec Tom Holland je už nějakou dobu tou největší a nejzářivější filmovou hvězdou studia Sony. Však se není čemu divit, ani ne měsíc po premiéře se z jeho nejnovějšího filmu Spider-Man: Bez domova stal komerčně vůbec nejúspěšnější snímek, jaký studio kdy vyprodukovalo. Momentálně se může chlubit opravdu parádním celosvětovým výdělkem, který činí až 1,53 miliard dolarů, což nového Spider-Mana dostalo do TOP desítky nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie. Ale ani po ukončení nové Spideyho trilogie ještě Sony nedá hercovi sbohem. Už příští měsíc se od studia dočkáme dalšího dlouho očekávaného snímku, který bude filmovou adaptací populární herní série Uncharted od studia Naughty Dog. Tom Holland se v ní ujme hlavní role mladší verze hrdiny Nathana Drakea. Z jakého přesného důvodu ale hercovi přistála role do klína? 

Před několika dny proběhl v Las Vegas největší světový veletrh spotřební elektroniky, který je známý pod zkratkou CES. Toho se samozřejmě zúčastnili i vysoce postavení členové studia Sony, včetně Thomase Rothmana, ředitele Sony Motion Picture Group. Na jedné ze svých přednášek tak začali propagovat svůj nadcházející film, kterým bude právě Uncharted. K Rothmanovi se tak připojil i Tom Holland, který se podělil o to, jak vlastně k roli Nathana Drakea přišel. Došlo k tomu během natáčení prvního spider-manovského dílu Homecoming.

,,Jeden z luxusů těchto filmů je to, že je vytváří Sony. A jeden z luxusů pracování pro Sony je PlayStation. Tudíž všechny karavany herců byly vybaveny těmi nejlepšími televizemi a nejnovějším PlayStationem. Právě tam mi padla do rukou hra Uncharted.“

A jak už to u vysokorozpočtových filmů bývá, než se všechno důležité připraví, tak to nějakých těch pár hodin potrvá. Herci proto mezitím mohou odpočívat ve svých karavanech a hledět si svého. Tom Holland tak trávil hodně času tím, že s kamarády hrál na PlayStationu Uncharted. Herec se pak svěřil s tím, že ho občas museli vyloženě vyvléct z karavanu, aby mohl jít natáčet, protože ho hraní opravdu neskutečně bavilo. Proto se následně sešel s Rothmanem, se kterým začali řešit, zda by nestálo za to převést herní sérii do filmové podoby. 

A té se dočkáme již za měsíc. Uncharted vejde do českých kin 10. 2. 2022. O režii se postaral Ruben Fleischer, který je například zodpovědný za filmovou sérii Zombieland, případně za první díl Venoma. Pokud film zaznamená úspěch, studio možná začne řešit přípravy budoucího pokračování. Půjdete na Uncharted do kina?