Nadcházející Spider-Man: Bez domova bude pro svět MCU rozhodně velkou událostí. Třetí díl má totiž být naprosto velkolepou podívanou, která by se podle slov režiséra mohla klidně hrdě postavit hned vedle Avengers: Endgame. Jelikož se nám Spidey podívá do jiných dimenzí reality, tak se můžeme těšit hned na několik starých dobrých padouchů z předešlých filmových verzí o pavoučím hrdinovi. Ještě před několika měsíci začali fanoušci spekulovat o tom, zda se ve třetím díle dočkáme také bývalých dvou představitelů Spider-Mana, jmenovitě Tobeyho Maguirea a Andrew Garfielda. A rázem začaly z natáčení unikat informace a fotky, které to velice jasně indikují. Nejdříve to byly fotky s Andrew Garfieldem v kostýmu Spider-Mana, posléze fotka ze zákulisí, na které byly tři pavoučí oděvy, a nakonec ten nejhustější únik, jehož jsme se dočkali před pár dny: Všichni tři představitelé Spider-Mana na jedné fotce vedle sebe. 

Je samozřejmě stále více než možné, že ona fotka není pravá. Ovšem pokud tomu opravdu tak je, tak se jedná o fakt dost dobrý Photoshop. Asi si tudíž řeknete, že důkazů je tím pádem více než dost pro to, abychom mohli s klidem potvrdit, že Maguire a Garfield se ve třetím díle objeví. K celé spekulaci se ale přednedávnem vyjádřil nynější Spideyho představitel, tedy Tom Holland. A ten do celé věci vnesl opět pěkně velkou dávku pochybností. V rozhovoru pro Total Film uvedl následující:

,,Lidé mi nechtějí věřit, když jim říkám, že Maguire a Garfield se zpátky nevracejí. Ale v určitý čas mi budou muset uvěřit. Hodně to pro mě znamená. Když poprvé uvidíte nejen Doktora, ale i zbytek postav, co se vrací zpět, tak je to nesmírně strhující – a je to opravdu velkolepý moment v historii kinematografie. Tři generace se sházejí.“ 

Kde tedy vězí pravda? Kdo ví. Buď mluví Tom Holland pravdu, přičemž veškeré ty úniky sloužily jenom ke zblbnutí fanoušků, nebo jenom hodně chytře slovíčkaří. Co přesně znamená, že „se zpátky nevracejí“? Což když měl třeba herec na mysli, že se oba dva bývalí představitelé nevracejí do hlavních rolí? To je přeci pravda, ne? Taktéž je možné, že Holland zkrátka jenom pěkně kecá. Ale možná pochopitelně. Protože když se člověk vžije do jeho kůže, tak jak by na takovou otázku měl vlastně odpovědět? Pokud kolem toho začne mlžit a nedá na to jasnou odpověď, tak po všech těch přesvědčivých unicích je to skoro to samé, jako kdyby to potvrdil. Ale holt se budeme muset nechat překvapit. Odpovědi k nám dorazí 16. 12. 2021, kdy film vejde do kin.