Mezi nejtalentovanější mladé hollywoodské režiséry současnosti bezpochyby patří i Damien Chazelle, který je zodpovědný za úspěšné snímky jako Whiplash, La La Land a První člověk. Momentálně filmař připravuje svůj další film, který ponese název Babylon. Snímek by se měl odehrávat v Hollywoodu dvacátých let minulého století. A jestlipak uhodnete, který herec a režisér byl v oné době jednou z největších hvězd? Přesně tak, legendární Charlie Chaplin, navíc po akci CinemaCon 2022 konečně víme, kdo krále filmové komedie ztvární. Bude to sám Tobey Maguire, slavný a milovaný představitel Raimiho Spider-Mana.

Hlavní roli ve snímku však neztvární. Tato čest připadne Bradu Pittovi a Margot Robbie, kteří si zahrají jiné filmové legendy té doby. Pitt si zahraje známého herce němých filmů Johna Gilberta, Robbie zas ztvární Claru Bow, která se proslavila především za romantickou komedii It z roku 1927. Ve filmu si taktéž zahraje Max Minghella, kterého mnozí znají především ze seriálu Příběh služebnice. V Babylonu si herec má zahrát Irvinga Thalberga, jednoho z nejznámějších hollywoodských producentů oné doby. Připravte se taky na opravdu pořádnou stopáž. Snímek má mít údajně přes tři hodiny, takže nás opravdu čeká podívaná se vším všudy.

Chazelle se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na hudbě navíc opět pracoval jeho dobrý přítel Justin Hurwitz, který v roce 2017 získal Oscara za film La La Land v kategorii Nejlepší hudba. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Li Jun Li, Jovan Adepo, Katherine Waterston, Flea, Samara Weaving, Lukas Haas, Rory Scovel, P.J. Byrne, Spike Jonze, Chloe Fineman, Jeff Garlin Jean Smart.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 25. 12. 2022.