Možná hledáte nějaký tip na to, co si večer pustit místo večerníčku. Možná jste prostě neměli čas tenhle měsíc sledovat, co běží v kinech. Tak či onak jsem pro vás připravil seznam filmů, které u nás tenhle měsíc byly v kinech a stojí za to je vidět.

Zombieland: Rána jistoty

Premiéru měla sice tahle parta bláznů už 24.10., ale v kinech běží ještě teď. A proč taky ne. Už téměř kultovní komedie je totiž záruka zábavy a akce namíchaná v tom správném poměru.

Le Mans '66

Tak tenhle film si užijete i pokud nejste fanda velkých motorů, naleštěných aut  a závodů. Je totiž o lidských příbězích, překonávání překážek i sebe sama. V obsazení Matt Damon a Christian Bale.

Vyjimeční

Francouzi zase jednou uhodili hřebíček na hlavičku a připravili pěknou komedii z ne až tak veselého prostředí. Velice silný a dojemný příběh.

Last Christmas

Moc pěkná vánoční komedie a to pravé ořechové na odstartování vánočních svátků. V hlavní roli s půvabnou Emili Clarke, která vám nejednou vykouzlí úsměv na tváři.

Ledové království 2

Očekávané pokračování jednoho z nejvýdělečnějších animovaných filmů všech dob nezklamalo. Ne že by se jednalo o nějaký superhit, ale kombinace Olaf, Kristoff a Sven vás zaručeně rozesmějí.

Vlastníci

Konečně jsme se dočkali českého filmu, který je fajn a doručuje co slíbil (je vtipný). Skvělé herecké obsazení a vtipné úderné dialogy jsou dva základní pilíře vlastníků.

Doktor spánek

Film navazuje na děj kultovního filmu Osvícení. Pokud neznáte, běžte a pusťte si nejdřív ten. Pozor, jedná se o horory, takže si to dobře rozmyslete pokud plánujete romantický večer.