Třetí řada DC seriálu Titans se k nám nezadržitelně blíží. Na streamovací platformu HBO Max dorazí již 12. srpna a bude obsahovat deset epizod. Kromě data vydání se nám titáni představují v novém plnotučném traileru, který ukazuje nejeden ikonický moment z komiksů. Nicméně musíme podotknout, že Titáni jedou podle vlastní osy, a tak některé momenty jsou našroubovány na příběh dost odlišně oproti komiksovým eventům. 

První řada seriál velmi dobře odstartovala příběh okolo Nightwinga, Raven, Starfire a dalších členů Teen Titans. Vyprávění bylo velmi temné, ale zajímavé. Druhá série naopak byla spíše zklamáním a nezachránil ji ani stárnoucí Batman v podání Iana Glena (Game of Thrones).

Ten ve třetí řadě míří do důchodu po znepokojivých událostech. Na jednom ze záběrů v traileru vidíme siluetu Jokera, jak páčidlem umlátí druhého Robina Jasona Todda. To nejspíše bude příčinou odchodu Batmana do ústraní. Kdo ho nahradí? Bude to právě Nightwing a jeho Titáni. Ikonické úmrtí Jasona je hojně využíváno jak ve filmech (náznak v BvS), tak ve hrách (Arkham Knight). A je zajímavé, že jeho smrt si v komiksu odhlasovali samotní fanoušci.

Nebude se ale řešit jenom Jason Todd. Nightwing si také bude muset vyřešit minulost s Brucem Waynem a to, jak ho život pod jeho střechou změnil. Navíc, jestli opravdu nastoupí jako nový Batman, tak by ho to mohlo tížit ještě více. Celkově jsme velmi zvědaví, jak se postava Dicka Graysona posune dál. Půjde Dick ve šlépějích svého mentora a stane se z něj nelítostný, bezcitný muž využívající strachu okolí k ovládnutí svých blízkých? To by mohl být hlavní motiv třetí řady.

Těšit se můžeme na staré známé postavy. Nightwinga si opět zahraje Brenton Thwaites. Nebude chybět ani Raven (Teagan Croft), Starfire (Anna Diop), Beast Boy (Ryan Porter) nebo Dove (Minka Kelly). Přibude ale i pár postav z oblíbeného universa. Například dcera Jamese Gordona Barbara. U ní je zajímavé, že se již v seriálu objevuje na vozíčku, takže možná uvidíme zrod Oracle. A také bude zajímavé sledovat původ jejího ochrnutí. Že bychom se dočkali i seriálové alternativy na motivy populárního komiksu Killing Joke? 

Trailer odhaluje i jednoho nového záporáka. Galerii padouchů rozšíří Scarecrow, ale sami nevíme, jestli bude táhnout celou sérii jako hlavní protivník, nebo se představí v jiné pozici. Velkou pozici v seriálu bude mít mimo jiné i Red Hood, co je v téměř každé komiksové verzi v podstatě jenom, POZOR SPOILER, ve skutečnosti živý, ale mentálně i fyzicky zjizvený Jason Todd. V traileru se mihne třeba i Superboy a jeho pes Krypto. Musíme uznat, že nad Titány jsme trochu zlomili hůl, ale trailer nás vysadil zpátky na koně a vlastně se na třetí řadu těšíme. Až se dostane na dostupné platformy, tak si nové dobrodružství této partičky nenecháme ujít.