Ani ne týden po začátku nového roku dorazí na Netflix velice slibně vyhlížející krimi thriller jménem Bledé modré oko, ve kterém se hlavní role ujme Christian Bale. Po prvních fotkách a oficiálním traileru jsme se tak nedávno dočkali i nových plakátů, které odhalují všechny postavy, co budou pro hlavní příběh důležité. Prohlédnout si je můžete níže. A na co se vlastně můžeme těšit? Samozřejmě na vyšetřování vraždy.

A to náležitě znepokojivé. Bale si tak zahraje zkušeného Augusta Landora, uznávaného detektiva newyorské policie, kterého v roce 1830 čeká možná ten nejzapeklitější případ celé jeho kariéry. V Akademii West Point je jednoho dne nalezeno tělo mladého kadeta, které visí na laně. Nejzvláštnější věcí na tom celém ale je fakt, že mu někdo odstranil srdce. 

S případem ještě Landorovi pomáhá inteligentní mladý kadet, kterým se stane sám Edgar Allan Poe (Harry Melling). Společnými silami tak musí vyřešit případ, který se ukáže být mnohem komplikovanější, než se zprvu zdálo.

Těšit se tak můžeme na řádně temnou atmosféru, ze které bude mrazit. Možná i doslova, však tam mají zimu. Snímek každopádně vychází podle slavné stejnojmenné knihy, kterou v roce 2003 napsal Louis Bayard. Kromě dvou výše zmíněných herců také plakáty odhalují Gillian Anderson jako Julii Marquis, Lucy Boynton jako Leu Marquis a Roberta Duvalla jako Jeana Pepeho. 

O scénář a režii se postaral Scott Cooper, který si tak plní svůj dlouholetý sen, protože chtěl výše zmíněnou knihu zadaptovat do filmové podoby už hezkých několik let. Mezi režisérovy nejznámější a nejúspěšnější snímky patří Crazy Heart s Jeffem Bridgesem v hlavní roli, jenž byl zároveň jeho celovečerním debutem, a vynikající westernové drama Nepřátelé, ve kterém jednu z hlavních rolí hrál také Christian Bale.

Dále se můžeme těšit na herce jako Charlotte Gainsbourg, Simon McBurney, Hadley Robinson, Timothy Spall, Toby Jones, Joey Brooks, Brenna Cook, Gideon Glick a Fred Hechinger.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 6. 1. 2023.