Fanoušci videoherní či knižní série Zaklínač a milovníci deskových her se konečně dočkali. Na Kickstarter totiž před pár hodinami dorazila desková hra od společnosti Game on Board, která nese název The Witcher: Old World. V té se chopíte role zaklínače, tajuplného a mocného lovce příšer, jehož úkolem není nic jiného, než získat co nejvíce trofejí za poražené stvůry. Tedy pokud zrovna neohrožuje svět Eredin se svým Divokým honem, to potom máte trochu jiné starosti.

Přečtěte si také: Jak vypadá hra ve třech hráčích v deskovce The Witcher: Old World?

Hře se na Kickstarteru daří opravdu dobře. Potřebné peníze (cca 305 tisíc dolarů) byly vybrány během několika minut. Zatímco v tuhle chvíli činí vybraná částka téměř 1,2 milionu dolarů a stále se navyšuje.

Jelikož už byla vybrána takto ohromná částka, došlo na odemčení prvních bonusových odměn. Mezi nimi jsou například karty a nepřátelé pro rozšíření týkající se Divokého honu, plastové tokeny jednotlivých zaklínačských škol (pouze pro deluxe edici) a dvě nová monstra. Přesněji Půlnočnice a hnízdo Topivců.

Trailer na deskovku The Witcher: Old World

Pokud se rozhodnete vývojáře podpořit, máte na výběr ze dvou variant. Základní edice hry The Witcher: Old World vás vyjde na 70 eur (cca 1800 Kč) a obdržíte s ní hru samotnou společně s rozšířením a odemčenými bonusy.

Deluxe edice vás vyjde na 125 eur (cca 3200 Kč) a obdržíte tak vše, co je v základní edici, akorát na vás navíc čekají nádherné miniatury monster. Takže jestli nejste velcí fanoušci plastu a jde vám především o hru jako takovou, můžete si v klidu objednat levnější variantu.

Navíc pokud si hru objednáte ještě dneska, získáte zdarma exkluzivní figurku Eredina na koni, kterou následně můžete zakomponovat do svých herních partií. Ovšem v případě, že byste tuto nabídku propásli, Eredina na koni si můžete do své objednávky přidat po zaplacení 8 eur (cca 200 Kč).

Za zmínku také určitě stojí, že společnost Blackfire Games se postará o českou lokalizaci, takže si deskovku můžete rovnou z Kickstarteru objednat v českém jazyce. The Witcher: Old World bude na Kickstarteru ještě 17 dní. Vývojáře můžete podpořit na stránce kampaně, kterou najdete zde.