Zdá se, že nadcházející seriál The Wheel of Time se nás nebude snažit ohromit přemírou CGI efektů, ale pokusí se jít spíše více uzemněnou cestou, což je zrovna v dnešní době poměrně překvapivá, nicméně i příjemná novinka. Takto se o seriálu alespoň vyjádřil jeho producent a showrunner Rafe Judkins, který dal seriálovou adaptaci slavné a velkolepé knižní fantasy série Roberta Jordana dohromady. 

Rafe Judkins měl údajně už od začátku jasno, že chce Jordanův svět divákům ukázat očima jednotlivých charakterů, rozhodně to prý nechtěl přehánět s nějakými super impozantními záběry z ptačí perspektivy, kde bychom se dívali na nějaké CGI město. Knihy podle něho vytvořily realistický a geopolitický svět, který ovlivnil další fantasy literaturu, co začala vznikat poté. V rámci toho se tvůrci snažili použít praktické efekty kdykoliv to jen bylo možné. Takový případ se týkal například i Myrddraalů, nestvůrných tvorů bez očí, kteří vznikli za pomoci reálných protéz, které byly následně vylepšené v postprodukci. Ale samozřejmě bylo nemožné se CGI efektům vyhnout úplně. Vzhledem k tomu, že se v seriálu bude hodně kouzlit a čarovat, tak v něčem takovém budou praktické efekty poměrně na prd. I tak je ale hezké, že tvůrci se očividně nebudou snažit diváka zaslepit líbivými super efekty, přičemž jejich absencí se pokusí více posilnit narativní složku celého seriálu. 

Před nedávnem jsme se na The Wheel of Time dočkali prvního teaser traileru, přičemž seriál už má přislíbenou i druhou sérii. Judkins ale doufá, že ze seriálu následně vymáčkne alespoň pět dalších řad. První série se dočkáme již 19. 11. 2021.