V roce 2020 nám australský režisér Robert Connolly nadělil krimi drama jménem Sucho (The Dry) s Ericem Banou (Troja) v hlavní roli, které vyházelo z knižní předlohy od Jane Harper. Zmíněný herec si zde zahrál agenta Aarona Falka, který se po návratu do svého rodného městečka ponoří do nevyřešeného případu smrti sedmnáctileté dívky. Snímek se dočkal vřelého přijetí jak od kritiků, tak i od diváků, přičemž ani komerčně si nevedl vůbec špatně.

A už brzy se dočkáme pokračování, které ponese název Force of Nature: The Dry 2. Studio IFC Films se již pochlubilo oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem pětice žen, které se společně vydají na výlet hluboko do divočiny, vrátí se však pouze čtyři z nich. Federální agenti Aaron Falk (Bana) a Carmen Cooper (Jacqueline McKenzie) se proto vydávají do hor s nadějí, že zmizelou ženu, která je zároveň jejich informátorku jménem Alice Russell (Anna Torv), najdou živou.

O scénář a režii se opět postaral Robert Connolly, který nám v minulosti nadělil tituly jako Balibo (2009), Papírové vlaštovky (2014) a Modrous (2022). Spolu s ním na scénáři pracovala i autorka Jane Harper.

Dále se ve snímku objeví herci jako Deborra-Lee Furness, Robin McLeavy, Sisi Stringer, Lucy Ansell, Richard Roxburgh, Jeremy Lindsay-Taylor, Tony Briggs a Kenneth Radley.

Snímek bude uvede na VOD 10. 5. 2024.