Pedro Almodóvar, jeden z nejslavnějších španělských režisérů všech dob, který nám nadělil skvosty jako Špatná výchova (2004) a Volver (2006), nám po několika letech nadělí svůj nový celovečerák jménem The Room Next Door (La habitación de al lado).

Ve filmu uvidíme hned několik slavných hollywoodských herců, například Tilda Swinton (Zabiják), Julianne Moore (Sharper) a John Turturro (The Batman). V rámci toho se bude jednat také o první Almodóvarův celovečerní film v angličtině. Uveden bude na filmovém festivalu v New Yorku, který začne na konci letošního září/septembra. K nám se zřejmě dostane až někdy během příštího roku. 

Julianne Moore si ve filmu zahraje úspěšnou spisovatelku jménem Ingrid, která obnoví svůj vztah se svou kamarádkou Marthou (Swinton), válečnou novinářkou, s níž se neviděla už pěknou řádku let. Obě ženy následně zavzpomínají na události z minulosti a začnou si povídat o všem možném. Přesto ale bude mít Martha jakousi žádost, která otestuje jejich nově posílené pouto.

Ať už bude jakákoliv, máme se těšit na podívanou, která tichým a lidským způsobem zachycuje krásy života a nevyhnutelnost smrti. Snímek bude adaptací knihy What Are You Going Through z roku 2020, kterou napsala Sigrid Nunez. 

Almodóvar se postaral o scénář i režii. Mezi jeho další slavné filmy patří ještě španělské celovečeráky Vše o mé matce (1999), Mluv s ní (2002) a Kůže, kterou nosím (2011). Minulý rok nám také nadělil krátkometrážní western Zvláštní způsob života, kde si zahráli Pedro Pascal (The Last of Us) a Ethan Hawke (Nech svět světem).

V The Room Next Door si dále zahrají herci jako Alessandro Nivola, Juan Diego Botto, Melina Matthews a Raúl Arévalo.