Studio IFC Films nám už za necelý měsíc nadělí vcelku zajímavě vyhlížející satirický thriller jménem The Origin of Evil, který má podle všeho zabřednout do témat jako rodina, patriarchát a podvod. Venku už také máme oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává žena jménem Stéphane (Laure Calamy), která pracuje jako dělnice v konzervárně. Evidentně jí to ale příliš nevydělává, protože se momentálně nachází na pokraji finančního kolapsu. Jedna cesta ven ale možná existuje. A to skrze její ztracenou rodinu, která je naopak ve velkém balíku. Tu vede její otec Serge Dumontet (Jacques Weber), kterého však Stéphane nikdy neviděla. Když však dojede do jeho přepychového a krapet bizarního sídla, rychle si uvědomí, že tu příliš vítaná není. 

V Seregoho domě se totiž nachází ještě několik dalších žen. Jeho manželka Louise (Dominique Blanc), jeho další dcera George (Doria Tillier), vzpurná vnučka Jeanne Patterson (Céleste Brunnquell) a také jedna podivná služebná. A nyní do Sergova domu dorazil další jedinec, který by se mohl stát jeho dědicem.

Na Stéphane proto nečeká žádné příjemné setkání s rodinnými příslušníky, nýbrž nebezpečná hra, která zajde až příliš daleko. Těšit se podle všeho můžeme na řádně napínavou podívanou, která by měla navíc být okořeněná i nějakým tím černým humorem. 

O scénář a režii se postaral Sébastien Marnier, který v roce 2018 zabodoval se svým filmem Konec školy na filmovém festivalu ve španělském Sitges.

Dále se ve filmu objeví herci jako Laurence Huby, Suzanne Clément, Naidra Ayadi, Clotilde Mollet a Véronique Ruggia.

Snímek dorazí na VOD již 22. 9. 2023.