V Anglii už nějakou dobu probíhá natáčení filmu The Magic Faraway Tree, na nějž dohlíží společnost Shinfield Studios. Jednat se bude o filmovou adaptaci stejnojmenné knihy pro děti a mládež z roku 1943, která je součástí série The Faraway Tree od anglické spisovatelky Enid Blyton. Už od letošního jara víme, že v předních rolích uvidíme Andrewa Garfielda (Spider-Man: Bez domova) a Claire Foy (Koruna).

A server Deadlione nyní hlásí, že k adaptaci se připojila další známá tvář. Tou se stane sympatická Rebecca Ferguson, hvězda z obou dvou částí filmové Duny a posledních dílů série Mission: Impossible.

Server hlásí, že talentovaná švédská herečka by si měla zahrát hrůzostrašnou ředitelku Dame Snap. 

Příběh série se odehrává v kouzelném lese, ve kterém roste titulní obrovský strom. Strom je tak vysoký, že jeho nejvyšší větve sahají až k mrakům, navíc je i dostatečně široký na to, aby bylo možné do jeho kmene vytesat malé domky.

Les a jeho unikátní strom jednoho dne naleznou tři děti, které se nedávno se svými rodiči nastěhovaly do nedalekého domu. Posléze se spřátelí s jeho mnoha podivuhodnými obyvateli a prožívají dobrodružství v jeho kouzelných větvích. Andrew Garfield a Claire Foy si zahrají Tima a Polly, rodiče zmíněných dětí. 

Režii si vzal pod palec Ben Gregor, který točil pro seriály jako Doktor Martin (2004) a Britannia (2018), z filmových titulů je zas zodpovědný za rodinnou komedii Streetdance All Stars (2013).

O scénář se postaral britský filmař Simon Farnaby, který spolu s režisérem Paulem Kingem sepsal fajn tituly Paddington 2 (2017) a loňského Wonku (2023).