Už skoro za tři týdny bude v amerických kinech premiérovat další upírská podívaná, která se zaměří na hraběte Drákulu. S druhým Renfieldem však nepočítejte, snímek The Last Voyage of the Demeter bude totiž tentokrát řádně temným a hrůzostrašným příběhem. To připomene i nedávno vydaný klip, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede na palubu Demeter, lodě, která převáží rakev hraběte Drákuly do anglického města Whitby. Ovšem na členy posádky žádná klidná plavba rozhodně nečeká. Není divu, však ji sdílí s vyloženým ztělesněním zla, jež prahne po lidské krvi. Zprvu začnou umírat zvířata. Ale jakmile dojde i na lidi, kapitána lodě (Liam Cunningham) to přesvědčí, že na palubě řádí jakási zlá moc. A následně si uvědomí, že bude nutné s tím něco udělat. 

Film tak bude adaptací předlohy o Drákulovi od Brama Stokera, jež však tentokrát nepřevede na filmové plátno celý příběh, místo toho se zaměří pouze na část plavby lodě Demeter, o které vypráví kapitola „The Captain’s Log“. Co si budeme povídat, je to rozhodně zajímavý nápad, byť znalci knižní předlohy už budou dávno vědět, jak asi celý příběh skončí.

Hlavním hrdinou by se měl každopádně stát Wojchek, první palubní důstojník, kterého si zahraje David Dastmalchian (Temný rytíř, Duna). Trošku se ale bojíme, že film to až moc přepálí s akčními sekvencemi, které divákovi naservíruje příliš brzy. Rozhodně by bylo fajn, kdyby se především zaměřil na budování řádně hororové a znepokojivé atmosféry, přičemž krvavý chaos si nechal až na finále. Ale uvidíme, co nám snímek nakonec nabídne. 

Režii filmu si vzal na starost norský režisér André Øvredal, který už s hororovým žánrem má řadu zkušeností. Je například zodpovědný za hrůzné snímky jako Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) a Noční můry z temnot (2019). O scénář k filmu se postarali Bragi F. Schut jenž například napsal dobrodružný film Hon na čarodějnice (2011) s Nicolasem Cagem, a Zak Olkewicz, autor scénáře ke komediálnímu akčňáku Bullet Train (2022).

Kromě zmíněného herce se ve filmu také objeví hvězdy jako Aisling Franciosi, Corey Hawkins, Javier Botet, Stefan Kapičič, Jon Jon Briones, Woody Norman, Chris Walley a Nikolai Nikolaeff.

Oficiální premiéra v amerických kinech je stanovená na 11. 8. 2023. Stále ale není známo, jak to vlastně bude s českou premiérou.