Snad i k nám se letos dostane hezky vyhlížející animák z Pákistánu jménem The Glassworker, o který se postarala společnost Mano Animation Studios. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav se stává mladý Vincent (Sacha Dhawan), který spolu se svým otcem Tomasem (Athar ul-Haque Malik) pracuje v nejlepší sklářské dílně v zemi. Jejich životy se ale obrátí naruby s blížící se válkou, se kterou nechtějí mít vůbec nic společného. Příjezd armádního plukovníka a jeho mladé a talentované houslistky Alliz (Anjli Mohindra) však otřese jejich realitou a otestuje vztah mezi otcem a synem.

Bude se jednat o vůbec první film tradiční animace pákistánské produkce. Trailer je každopádně hezký, trochu jak něco od studia Ghibli. Tak snad se máme nač těšit! 

O scénář a režii se postaral filmař Usman Riaz, pro něhož bude animák prvním celovečerním titulem. Podílel se také na výrobě soundtracku.

K filmu jsou dále upsaní herci jako Tony Jayawardena, Teresa Gallagher, Mina Anwar, Sham Ali, Maya Saroya, Nila Aalia a další.

V pákistánských kinech se animák objeví 26. 7. 2024, snad se tedy eventuálně dostane i k nám.