Scenáristka Kathleen Jordan, která patří mezi přední uchazeče o pozici showrunnera pro seriálovou adaptaci Harryho Pottera, nám ke konci příštího měsíce představí svou novou sérii jménem The Decameron. Netflix už také nedávno vydal první krátkou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Příběh by nás měl zavést na italský venkov během roku 1348, během něhož Florencii tvrdě zasáhla morová epidemie. Hrstka šlechticů se proto stáhla se svým služebnictvem do velkolepé vily, aby zde Černou smrt v bezpečí a pohodě přečkala, samozřejmě nebude chybět víno, tanec a sex. Ale jak se společenská pravidla začnou rozpadat, rázem to povede k přetahované o přežití, které se zúčastní partička mazaných i pobuřujících postav. Těšit bychom se tak měli na černou komedii, která má zkoumat téma třídních bojů v období epidemie. 

Kathleen Jordan je tvůrkyní a hlavní scenáristkou, stojí také za vznikem netflixovského seriálu Holky na lovu (odměn) (2020). O režii jednotlivých epizod se postarali Michael Uppendahl, Anya Adams a Andrew DeYoung.

Těšit se můžeme na herce jako Saoirse-Monica Jackson, Tony Hale, Zosia Mamet, Tanya Reynolds, Leila Farzad, Amar Chadha-Patel, Douggie McMeekin, Jessica Plummer, Karan Gill, Mattia Napoli a další.

Na Netflixu od 25. 7. 2024.