Letos na podzim uvede Peacock nový seriál jménem The Day of the Jackal, ve kterém se v hlavní roli představí Eddie Redmayne (Fantastická zvířata). Ano, skutečně se jedná o další adaptaci knihy Den pro šakala z roku 1971, kterou napsal Frederick Forsyth. Trailer si můžete pustit výše.

Zmíněný britský herec se v seriálu představí jako Šakal, nelítostný zabiják, který likviduje své cíle pouze za tu nejvyšší finanční odměnu. Když ale zabije svou poslední oběť, střetne se s houževnatou zpravodajskou důstojnicí (Lashana Lynch), která následně začne po Šakalovi pátrat. Rázem tak začíná hra kočky s myší, která se bude odehrávat napříč celou Evropou. A která po sobě zanechá jen zkázu.

Na původní předlohu už vznikla slavná britská adaptace Den Šakala (1973), kterou natočil Fred Zinnemann. Pak zde ještě máme o něco známější snímek Šakal (1997) s Brucem Willisem, který ze zmíněného filmu ze sedmdesátek volně vychází. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Ronan Bennett, tvůrce seriálu Top Boy (2011), který také napsal gangsterku Veřejní nepřátelé (2009). O režii jednotlivých epizod se postarali Brian Kirk, Paul Wilmshurst a Anthony Philipson.

Dále hrají Ben Hall, Sule Rimi, Florisa Kamara, Stuart Whelan, Jonjo O'Neill, Adam James, Christy Meyer, Lee Byford a mnozí další.

Na službě Peacock od 7. 11. 2024, u nás by mohl seriál nabídnout SkyShowtime, případně Amazon Prime Video.