Možná i vy jste na Netflixu čirou náhodou narazili na found footage hororový thriller jménem Creep (2014), ve kterém si Mark Duplass zahrál pošahaného chlapíka, s nímž bychom víkend strávit rozhodně nechtěli.

Snímek sice spadá do žánru hororu, ale je v něm i několik vtipných sekvencí, v rámci kterých si i film dělá trochu legraci z nejrůznějších hororových klišé. Na poli found footage stylu se navíc jedná o jeden z těch lepších a originálnějších kousků. Na film pak navázalo o něco slabší pokračování z roku 2017.

Duplass si však roli zopakuje v nové sérii jménem The Creep Tapes, na kterou už máme i oficiální trailer. Pozor! Pokud jste původní filmy neviděli a hodláte to napravit, přičemž nechcete žádné spoilery, dále už nečtěte a na trailer se raději také nekukejte! 

Příběh chystané série bude založen na sbírce videokazet v tajné skrýši Josefa alias Peachbuzze (Duplass), který je ve skutečnosti poblázněným sériovým vrahem. Ten své oběti zve k sobě domů, aby ho po celý den natáčeli, přičemž následně je sprovodí ze světa. Následný záznam pak přidá k ostatním ve své tajné skrýši.

Každá z epizod by nám tak měla ukázat záznam daného nešťastníka, kterého Josef eventuálně usmrtil. Celý seriál by tak opět měl být ve found footage stylu.

O režii se postaral Patrick Brice, který natočil i výše zmíněný film a jeho pokračování. Scénář sepsal spolu s Markem Duplassem. Jeho posledním natočeným filmem byl netflixový horůrek Máš někoho doma (2021).

Série bude premiérovat na službě Shudder 15. 11. 2024, u nás by ho eventuálně mohl opět uvést Netflix.