Pokud máte rádi Život Briana (1979) od Monty Pythonů a toužíte po nějaké další komediální nadílce z dob života Ježíše, můžete zkusit dát šanci nadcházejícímu snímku The Book of Clarence. Na světě už také máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Clarence (Lakeith Stanfield), který touží po jediném. Dokázat své milující ženě, že není úplně k ničemu. Uchvácen mocí a vycházející slávou Ježíše Nazaretského, který spolu se svými apoštoly ohromuje svými silami více a více lidí, se Clarence rozhodne být jako on. Uzdravovat nemocné dotekem ale samozřejmě neumí, proto se Clarence rozhodne uchýlit se k podvodům, díky němuž by se z něho mohl stát nový mesiáš. Věci ale samozřejmě nepůjdou úplně podle plánu. 

O scénář a režii se postaral Jeymes Samuel, který má za sebou netflixovský film Tím tvrdší je pád, v němž si Stanfield zahrál také.

Dále se ve snímku objeví hvězdy jako Omar Sy, Anna Diop, RJ Cyler, David Oyelowo, Micheal Ward, Alfre Woodard, Teyana Taylor, Caleb McLaughlin, Eric Kofi-Abrefa, Marianne Jean-Baptiste, James McAvoy a Benedict Cumberbatch.

V našich kinech se snímek objeví 11. 1. 2024.